Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Седем души с палки и боксове са задържани на протеста в Габрово снощи

Седем души с палки и боксове са задържани на протеста в Габрово снощи

Проявата е минала без други инциденти.

Без хулигански прояви премина вчерашният мирен протест в Габрово. Това съобщи на извънреден брифинг днес директорът на дирекция „Жандармерия“ ст. комисар Красимир Добрев. Въпреки това, седем души, без документи за самоличност, са били отведени в районното управление. У тях били намерени боксове и палки. Съставени са им актове и след това са освободени,  уточни ст. комисар Добрев. Засиленото полицейско присъствие в града продължава.

Припомняме Ви, че напрежението в Габрово ескалира, след като магазинер бе пребит от трима души. Първоначално те бяха пуснати на свобода, но след това прокуратурата ги задържа и повдигна обвинения. През това време обаче местното население се организира и започна протести с искания за повече полицейска охрана и справедливи наказания за обвинените в побой.

"В мирното шествие снощи участваха около 800 души, които се събраха на площада. Там нямаше хулигански прояви или ексцесии, с изключение на няколко запалени димки. При придвижването  шествието се насочи към една от къщите, където взехме допълнителни мерки за обезпечаване на сигурността и преградихме пътя на протестиращите граждани, което предизвика напрежение. Тогава взехме решение да се свалят щитовете и каските, с което дадохме знак на толерантност. Към 22.00 часа шествието завърши без инциденти", допълни Добрев.

Той посочи, че с оглед на очаквания тази вечер протест в града ще бъдат пренасочени допълнителни екипи от София. Целта е да се успокоят гражданите и да има по-голяма сигурност. С цел недопускане на провокативни действия ще бъдат разположени допълнителни постове, които ще извършват допълнителни проверки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега