Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Седем от най-известните съвременни унгарски писатели гостуват в Бургас

Седем от най-известните съвременни унгарски писатели гостуват в Бургас

Техни творби ще прозвучат за първи път на български език.

Бургас има уникалния шанс да се запознае със седем от най-видните съвременни писатели на Унгария.  На 5 октомври пред бургаските ценители на литературата ще се представят Сабина Уги,  Дьорди Хегедюш,  Дьорд Сонди, Атила  Хедьи Ботош,  Атила Яс, Имре Бабич и Чаба Жебьок - ярки представители на унгарската литература.

Техни творби ще прозвучат за първи път на български език. Именитият унгарски поет и преводач, добре познат на българските читатели Дьорд Сонди ще представи гостите в Дома на писателя и ще разкаже какво отличава съвременната литература на Унгария.

Унгарските и бургаските писатели ще участват в творческо ателие край морето и заредени от него, ще създадат нови творби. Те ще прозвучат на български и унгарски по време на литературната вечер в Дома на писателя от 18 часа на 5 октомври, където всеки изкушен от магията на словото е добре дошъл.

Съвременната унгарска литература е по-малко позната у нас. Писателската среща в Бургас ще запълни тази културна ниша. Взаимното опознаване на писателите в Бургас е само начало на бъдещо творческо сътрудничество. Произведения на бургаски автори ще бъдат публикувани в Унгария, а българските читатели ще имат възможност да се докоснат до образци на модерната унгарска литература в наши издания.

Унгарската писателска делегация пристига в Бургас благодарение на Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф" - сдружение, което вече шеста година обръща особено внимание на изкуството като средство за пълноценно общуване между хората и съхраняване на общочовешките ценности.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега