Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Седми ден продължава издирването на двамата бегълци от софийския затвор

Седми ден продължава издирването на двамата бегълци от софийския затвор

До този момент постъпилите в полицията сигнали сочат, че двамата все още са в България.

Вече седми ден продължава издирването на двамата бегълци от софийския затвор. Под засилена охрана са границите,входовете и изходите на магистралите и всички основни пътища у нас. Пътните патрули са инструктирани даследят за съмнителни автомобили. Двамата са обявени и за международно издирване.

По случая работиспециално създадена комисия, която трябва да установи как оръжията са внесени на територията на затвора, арезултатите от нейната работа, трябва да станат ясни на 12 април, предава Агенция "Фокус". Междувременно, в петък от МВРразпространиха актуални снимки от затвора на двамата бегълци. До този момент постъпилите в полицията сигнали сочат, че двамата все още са в България.

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов и след проверка на място, министърът направосъдието Цецка Цачева поиска оставките на временно преназначения на длъжността главен директор наГлавна дирекция „Изпълнение на наказанията“ Свилен Цветанов и началника на затвора в София ПетърКръстев. Оставките са приети от министъра, като длъжностите им ще бъдат временно заети от служители наГлавна дирекция „Охрана“ към Министерство на правосъдието.

Утре правосъдният министър Цецка Цачевасвиква национално съвещание с участието на всички началници на затвори в страната и с ръководството наГлавна дирекция „Изпълнение на наказанията“. На нея ще бъдат обсъдени създалото се напрежение всистемата, както и възможни решения на актуални въпроси в спешен порядък.

Припомняме Ви, че рецидивистите Радослав Колев и Владимир Стефанов избягаха от Софийския затвор около 16 часа на 3 април, след като заплашили дежурните надзиратели с огнестрелно и хладно оръжие.

Радослав Колев е рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години, за убийство. Владимир Стефанов също е рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега