Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Седмицата на българското кино стартира с "Чужденецът"

Седмицата на българското кино стартира с "Чужденецът"

Седмицата на българското кино под звездите ще стартира с романтичната комедия "Чужденецът". След като бургазлии и гостите на града вече имаха възможност да се докоснат до кино продукции от страни като Казахстан, Русия и Франция, в дните между 9-и и 13-и август, на открита сцена "Охлюва", ще бъдат прожектирани общо пет български игрални филма. Те са част от летния филмов маратон на Община Бургас "Кино под звездите".

Седмицата на българското кино под звездите ще стартира с романтичната комедия "Чужденецът". След като бургазлии и гостите на града вече имаха възможност да се докоснат до кино продукции от страни като Казахстан, Русия и Франция, в дните между 9-и и 13-и август, от 22 часа, на открита сцена "Охлюва", ще бъдат прожектирани общо пет български игрални филма. Те са част от летния филмов маратон на Община Бургас "Кино под звездите".

На 9-и август (събота) ще бъде прожектирана лентата "Чужденецът". Филмът разказва за младия французин Жерар, който е на командировка в България. Тук съдбата неочаквано го среща с Магдалена - селско момиче с буен нрав и не особено изискани обноски.

Следвайки порива на сърцето си, Жерар решава да открие родното село на мистериозната красавица, без да познава привичките и езика на неговите обитатели. Следва грандиозен сблъсък на култури и поредица от комични ситуации в двата края на Европа - от село Лещен до Париж. 

На 10-ти гледаме "Операция Шменти капели". Историята на филма разказва за безработният учител по математика Цеко Цеков, който е "шамаросан" от всички възможни абсурди в българския начин на живот. 

В понеделник (11-ти август) още едно произведение на българското кино ще привлече вниманието на зрителите -  "Лора от сутрин до вечер". Действието на филма се развива в наши дни, някъде в Европа. Древна загадка преобръща живота на главната героиня - 30-годишната Лора. В един съвсем обикновен ден тя получава два пакета с тайнствени зарове. 

Във вторник (12-ти август) гледаме драматична история, наситена от истини, които трудно могат да бъдат приети. "Сбогом, мамо" разказва за необятната и крехка женска чувствителност. Филмът е разказва за живота на четири жени (майка, нейните две дъщери и тяхната баба), която обхваща повече от четири десетилетия. 

Финалът на Седмицата на българското кино ще даде лентата "Стъпки в пясъка". Това е една история  за избора, който ни се налага да правим ежедневно и за решенията, които взимаме и които определят не само собствената ни съдба, но рефлектират и върху тази на близките ни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега