Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сезонът в Ропотамо пред провал, конкурсът бил нагласен?

Сезонът в Ропотамо пред провал, конкурсът бил нагласен?

Конкурсът за разходки с лодки по реката Ропотамо е незаконен и предрешен. Това заявиха от фирма "Венис Марина", наемател на атракционна дейност в резерват “Ропотамо”. Според фирмата има реална заплаха за провал на туристическия сезон на резерват „Ропатомо”.

Конкурсът за разходки с лодки по реката Ропотамо е незаконен и предрешен. Това заявиха от фирма "Венис Марина", наемател на атракционна дейност в резерват “Ропотамо”. Според фирмата има реална заплаха за провал на туристическия сезон на резерват „Ропатомо”. От там заявяват, че има грубо погазване на Закона от страна на РИОСВ-Бургас и се правили скандални опити да бъде анулиран валиден и предплатен договор на фирма "Венис Марина" за извършване на атракционна дейност разходка с лодка по река Ропотамо. Предоставме ви пълното изявление на фирмата без каквато и да е редакторска намеса:

Информирамеви за реална заплаха за провал на туристическия сезон на резерват „Ропатомо”,след грубо погазване на Закона от страна на РИОСВ-Бургас и за скандални опитида бъде анулиран валиден и предплатен договор на фирма "Венис Марина"за извършване на атракционна дейност разходка с лодка по река Ропотамо."Венис Марина" има сключен договор с Регионалната инспекция в Бургасза туристическа дейност по реката за срок от 5 години.

Договорът бе подписан на24.10.2012 година, след като фирмата спечели обявения публичен конкурс. Тозифакт обаче не се хареса на някого и срещу „Венис Марина” започна истеричнакампания, подплатена единствено с клевети и инсценирани нарушения. Стигна се дотам, че в разгара на миналия туристическия сезон бившата директорка на РИОСВ-БургасДобрина Стоилова издаде незаконно решение заедностранно прекратяване на договора, без мотиви и причини. 

Съссъдебно решение издадено на 12.03.2014 г. по дело 484/2013, Бургаскиятокръжен съд /БОС/,  приема за установено, че договорът съществува и не епрекратен. БОС изрично постанови, че договорът за атракционнадейност между РИОСВ-Бургас и "Венис Марина" е валиден и с днешна датае в сила. Въпреки това и пренебрегвайки грубо решението на Съда, настоящиятдиректор на РИОСВ-Бургас Антоний Иванов обяви нов конкурс за отдаване надейност, за която "Венис Марина" има неоспорим договор и която вече епредплатила наемна такса за Сезон 2014. 

Товабезпрецедентно погазване на закона обаче е само върха на айсберга! Ощепо-скандални са "нагласените" изисквания към фирмите, които иматправо да участват в незаконния конкурс. Условията и параметрите са подбранитака, че умишлено да отстранят "Венис Марина" дори и от участие вконкурса!

Надпреварата е нагласена, а победителят предрешен от сега. Посочвамепример: В конкурса могат да участват само фирми, които са развивали минимум 3години разходка с лодка. Друго изискване е кандидатът да има от 3 до 5 лодки,всяка с места от 35 до 50 пасажера. Лодките да са с максимално газене 43 см ида имат сертификат за отдалечаване на 2 морски мили от брега. Ноза всичко си има причина, вероятно финансова!Нашепроучване установи, че съществува само една единствена частна фирма, коятоотговаря на така определените странни условия.

Единствено нейните лодкиотговарят на цифрите, определени от РИОСВ, а също и на изискването за 3-годишенпрофесионален опит "Разходка с лодка по река". Заявяваме,че зад така подготвения конкурс стои груба манипулация, която граничи с престъпление.Фирма "Венис Марина" ще защити интересите си със всички позволени отЗакона средства, за което ще продължим да ви информираме. Възмутителное, когато една година двама директори на РИОСВ - Бургас изразходват толковаенергия и ресурси за да изместят една компания от извършването натуристическата дейност.

В същото време обаче, двамата директори на РИОСВнямат време да организират и назначат експертен съвет, който да разгледа купищатапроекти и преписки чакащи вече 12 месеца по рафтовете. Бившият и настоящиятдиректор на РИОСВ - Бургас забравят каква всъщност е основнатадейност на Инспекцията. Загърбването на основните функции наРИОСВ за сметка на преследването на съмнителни интереси компрометира имиджа й,и важните й социални и обществени отговорности и задачи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега