Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Семерджиев: Цената на тока ще продължи да расте

Семерджиев: Цената на тока ще продължи да расте

"Цената на тока ще продължи да расте, но не с 20%, каквито слухове има", увери шефът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев пред bTV.

Първата половина на годината завърши с шокова новина за бизнеса и гражданите, че електроенергията ще поскъпне с 13%. "Цената на тока ще продължи да расте, но не с 20%, каквито слухове има", увери шефът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев пред bTV. 

Сегашното шоково увеличение с 13 процента се очаква да се отрази и на потребителската кошница на българина. "Трудно е да се каже как това увеличение ще повлияе на потребителските стоки и услуги, но най-вероятно цените ще са нагоре", коментира Калоян Стайков от Институтт за пазарна икономика. " Електроенергията е свързана с всички други стоки и услуги и повишаването на цените удрят в джоба на потребителя. Всяко поскъпване се понася от крайния потребител", коментира още Калоян Стайков.

"Предложенията цените на тока да се обновяват по често, не е в интерес на бизнеса, защото той си прави дългосрочни прогнози, залагат се бюджети. Ако цената скача на всеки месец, ще има нови непредвидени разходи", заяви Калоян Стайков. Според шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев най-голям процент от поскъпването се дължи на екологичните добавки и не допринася за повишаването на печалбите на енергийните компании.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега