Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Семир Абумелих: "Медицинският Оскар" ще даде нов тласък на бургаското здравеопазване

Семир Абумелих: "Медицинският Оскар" ще даде нов тласък на бургаското здравеопазване

"Много се разви здравеопазването в Бургас. Това е факт, който отчитам и аз, и самите бургазлии".

"За един инвеститор няма по-висша форма на гордост от това да видиш, че резултатът от това, в което инвестираш и което правиш, се оценя от външни фактори, които са на 99,9% в София, не в Бургас. Това не е оценка на местно, а на национално ниво. Това само по себе си дава тласък на всички наши колеги, и от другите болници, които изобщо не са под нашето ниво. Много се разви здравеопазването в Бургас. Това е факт, който отчитам и аз, и самите бургазлии". Това заяви собственикът и основател на Болницата на годината - УМБАЛ "Дева Мария" - Семир Абумелих.

В нарочна пресконференция, посветена на престижната награда, известна като "медицински Оскар", се включиха и управителят на университетската болница - д-р Даниела Георгиева, областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, директорът на РЗИ - Бургас д-р Георги Паздеров, както и ректорът на университет "Проф. д-р Асен Златаров" - доц. д-р Магдалена Миткова.

"Бях изненадан, че наградата дойде в Бургас, но когато разбрах, че я получаваме, знаех при кого ще отиде", заяви д-р Мануелян и посочи, че за него успехът на лечебното заведение се дължи на добри управленски решения, мъдри инвестиции и качествена организация на работата. Той подчерта, че за Община Бургас е от изключително значение както държавните и общинските здравни заведения, така и частните медицински центрове и болници да бъдат равнопоставени във всяко отношение.

Областният управител Вълчо Чолаков пожела на свой ред Бургаски регион да привлича все повече инвеститори от този сорт, които "да довеждат нещата до край". "Като гражданин и човек, за мен е важно общината и областта да разполагат с качествено здравеопазване", допълни той.

Своите поздравления отправи и д-р Паздеров, който призна, че се чувства част горд и част от големия екип на бургаското здравеопазване. Той посочи, че наградата за първи път излиза от София и изрази радост, че първият град, който може да се похвали с "Болница на годината" е именно Бургас. Началникът на РЗИ посочи, че според него, най-големият успех на УМБАЛ "Дева Мария" се крие в най-голямата инвестиция - в човешкия фактор. "Няма друга болница с толкова млади и добри специалисти, които ще продължат да работят и да се развиват тук", коментира д-р Паздеров.

Собственикът на университетската болница благодари и на ректора на университет "Проф. д-р Асен Златаров" и пожела на доц. Миткова съвсем скоро да пререже лентата и на дългоочаквания Медицински университет. Тя, на свой ред, посочи, че се гордее с това, че нейните студенти "се учат в най-добрата болница на България".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега