Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сидеров призова управляващите да регулират цените на тока "надолу"

Сидеров призова управляващите да регулират цените на тока "надолу"

Цените на електроенергията да бъдат регулирани "надолу" и да бъдат замразени до излизането на България от кризата. Това поиска от парламентарната трибуна лидерът на „Атака” Волен Сидеров и призова управляващите незабавно да се прекратят договорите с ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про".

Цените на електроенергията да бъдат регулирани "надолу" и да бъдат замразени до излизането на България от кризата. Това поиска от парламентарната трибуна лидерът на „Атака” Волен Сидеров и призова управляващите незабавно да се прекратят договорите с ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про".

Националистите аргументират искането си със стотиците сигнали на граждани за „надписани сметки”. Последваха обвинения и към ДКЕВР, която според Сидеров играела зад монополистите с проекта си за наредба, в който се посочва, че цената на тока може да се увеличава по три-четири пъти годишно. Нападките бяха приети крайно неприветливо от съпредседателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев, който ги определи като „изкривени факти и цифри”.

„Бъдете достойни хора и не изкривявайте информацията, когато излезете оттук”, призова той. Велчев апелира още, трибуната в НС да не се използва за манипулации: „Лесно е да яхнеш вълната на недоволството и да покажеш малко преди изборите колко си загрижен за хората, за това как живеят, какво плащат. Като че ли ние досега не знаем, живели сме в други държави и сега сме се преместили тук”.

"Защо правителството се бави и не иска да прекрати тези три договора? Ами в крайна сметка тук беше председателят на парламента на Албания, една държава, която не е в ЕС, обаче изгони ЧЕЗ. Преди броени дни, седмици може би, ЧЕЗ бяха изгонени от Албания, тъй като са недобросъвестна компания и явно правят същите неща, както и в България. Албания обаче има характера да го направи и да каже ние не искаме да работим с вас. Защо в България вече няколко правителства подред не искат да изгонят тези фирми, които изкуствено надуват сметките на тока?", коментира Сидеров.

От „Атака” по-рано изведоха и хипотеза, че ако имат изпълнителна власт, биха изгонили разпределителните дружества.

"Ако това се направи, аз ако имам властта от българските избиратели, бих го направил. Това ще бъде едно от първите три неща, които ще направя, ако имам изпълнителната власт. Това е категорично, нямам никакви колебания. Независимо дали ще се обади някой чуждестранен посланик или някой друг лобист и ще се опита да каже ама защо така. Ами защото тези дружества са грабителски. Колониални. Между другото това го каза премиерът Борисов през 2010 г., но след това някак си забрави своите думи. Аз тогава го поздравих и това беше една от причините за подкрепата ми. Той ги нарече колониални тези дружества пред българската общност в Чикаго, има го черно на бяло, и аз се зарадвах, че използва даже моята фразеология. След това защо забрави не знам. Трябва да кажа някой ден сигурно ще стане ясно. Но така или иначе изводът, който прави партия АТАКА е, че трябва незабавно да се прекратят договорите с ЧЕЗ, ЕВН и ЕоН, българското електроразпределение да се върне в български държавни ръце и цените на тока да бъдат регулирани надолу, подчертавам надолу, не нагоре, и да бъдат замразени до излизане на България   от кризата", коментира Сидеров от трибуната.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега