Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Силвия Гюлева, ДЦ "Нефролайф": Успешно пренасяме ноу-хау от Израел в диализата

Силвия Гюлева, ДЦ "Нефролайф": Успешно пренасяме ноу-хау от Израел в диализата

„Човек става пациент, когато има нужда от лекарска помощ… той не е даденост и всеки ден от своята практика лекарите трябва да го доказват. Особено щом става дума за пациенти с хронични заболявания, които имат нужда от постоянни грижи. Такава грижа е диализното лечение. Смело мога да заявя, че всеки ден работя и комуникирам с едни от най-добрите лекари и сестри – специалисти, но преди всичко хора с големи сърца.“ Това сподели административният мениджър на най-новото здравно заведение в Бургас – „Нефролайф България“ Специализирани центрове по хемодиализа – Силвия Гюлева.

„Човек ставапациент, когато има нужда от лекарска помощ… той не е даденост и всеки ден отсвоята практика лекарите трябва да го доказват. Особено щом става дума запациенти с хронични заболявания, които имат нужда от постоянни грижи. Такавагрижа е диализното лечение. Смело мога да заявя, че всеки ден работя икомуникирам с едни от най-добрите лекари и сестри – специалисти, но предивсичко хора с големи сърца.“ Това сподели административният мениджър нанай-новото здравно заведение в Бургас – „Нефролайф България“ Специализирани центрове по хемодиализа – СилвияГюлева.   

„Защо решихмеда пренесем у нас израелското ноу-хау в медицината? Отговорът е съвсем прост –защото е успешно. В тази медицинска практика на първо място е пациентът инеговото здраве. Постарали сме се да създадем изключителен комфорт в нашиядиализен център, съчетан с чисто нова висококачествена апаратура и диализаториот най-ново поколение. А всеки пациент на диализа знае, че няма нищо по-важноот качествена нова машина и най-добрия консуматив. Следвайки най-добритепрактики, взаимствани от Израел, ние вярваме в използването на медикаменти иконсумативи с безкомпромисно качество. Нашата философия се основава наразбирането, че за да предоставим възможно най-добрата грижа за всеки пациентние трябва да подходим индивидуално и да предоставим различен подход спореднуждите и спецификите на заболяването на всеки.Другият основен стълб в нашатаработа е желанието ни пациентът да е фокусиран само върху своето лечение.Затова всичко, което осигуряваме на нашите пациенти – храна, лекарства,консумативи, допълнителни консултации и т.н. – са абсолютно безплатни. Нашетофинансиране е изцяло от РЗОК и пациентите ни не заплащат нищо. При нас идватболни, които от години срещат трудности да поддържат нормален начин на живот,защото са зависими от машината, която пречиства кръвта им. Ние ги посрещаме трипъти в седмицата. Те стават част от нашия живот, а ние – от техния“, коментираоще Гюлева.        

„Ето един интересен случай от нашата работа, за да разберете какво имампредвид - имаме пациент, който изпитваше силни болки. По лицето му сеизписваше, че понякога състоянието му е нетърпимо. В разговор сподели, че епретърпял неуспешна трансплантация на бъбрек. С кратко проучване успяхме дауредим той да бъде приет в клиниката, където тя е била извършена, за да бъденефункциониращият орган изваден. Съдействахме операцията да се случи внай-кратък срок, за да спестим болките и притеснението на пациента. Преди дни сечухме за пореден път, той е в добро състояние, болките са изчезнали, очаквамего да се завърне у дома. И нищо не може да се сравни и не може да заместимомента, в който той ни каза по телефона „Благодаря Ви за съдействието ипомощта, без Вас можеше и да не съм жив. Преди да звънна на жена ми следоперацията – обаждам се на вас, за да ви кажа, че съм добре“. Да усетиш какживотът се завръща в тялото на един човек, страдал толкова много, енай-голямата награда не просто за един лекар, а за всеки човек, подал ръка надруг“, разказва Гюлева.          

 

„НефролайфБългария“ колаборира успешно с водещи болници и специалисти от Бургас и региона по кардиология, инвазивна кардиология,съдова хирургия, микробиология.    

„Нашитепациенти знаят, че ние имаме решение на всеки проблем – това именно е важно затях и затова те се чувстват така сигурни тук – защото ние предлагамездравеопазване в неговата цялост“, убедена е Гюлева. Тя, както ивсички в „Нефролайф България“, начело с нефролога Д-р Николай Тодоров, саблагодарни за възможността да работят  снай-добрите специалисти, в лицето на проф. Шварц и неговият  екип от водещи нефролози. 

Но, по думитена главната сестра Бисерка Николаева, и най-добрият и качествен апарат не можеда замени зоркото око и грижата на специалиста. А без двете да вървят ръка заръка, лечението на всеки един болен е „на парче“. Понякога става дума заизписване на правилни медикаменти, друг път е необходимо препращане къмподходящ специалист, а в някои случаи става дума само за малко внимание ипроява на грижа, които за един човек в безизходица означават много.  За всичко това нашите пациенти разчитат нанас, защото ни познават и знаят, че в наше лице имат не само приятел, но инякой, който винаги ще се погрижи за тях. 

„Една опитнасестра, с години стаж в диализата, може само с един поглед да преценисъстоянието на пациента“. Дали една прозявка е знак на скука и умора, или можеби пък е проблем с кръвното? Дали специфичният тен на кожата не означавадефицит или изобилие от вещество в кръвта?Все пак нашите пациенти са вспецифичен дисбаланс, трябва да спазват определени режими на хранене, но доритогава се случва пренасищане или дефицит на кръвта с определени елементи. Атези проблеми не само понижават качеството на живота на пациента, не самозатрудняват лечението му - те могат да бъдат и опасни.   

Подумите ѝ, важнае навременнатареакция несамо поотношение намоментното състояние, което засягамедицинските специалисти,а повишеното качество на живот на човекаотсреща. Ощеповече при хронично болни пациенти, които се сблъскват с повече проблеми отсредно статистическия човек, а тези проблеми често могат да се окажат ифатални.   

И резултатитене закъсняват. „Нефролайф България“ вече има десетки редовни пациенти. Всеки един от тяхпостига различен прогрес, но това, което е общо за всички тях е, че водяткачествено по-добър начин на живот от преди.  

Някоисподелят, че са се разделили с 10-годишното си главоболие заради специфичните ивисококачествени консумативи, с които „Нефролайф България“ работи.  Други садоволни, че след процедура могат да се върнат на работа или да се приберат удома и да бъдат трудоспособни и жизнени. Трети пък са благодарни, че редовнитепрегледи, изследвания и консултации, които екипът на клиника им предлага, са импомогнали в борбата с други заболявания и състояния.

По програмата „Ваканционна диализа“ презМедицинския център са преминали пациенти от цяла България, както и от чужбина.И комплиментите от чужденците не закъсняват – „Обстановката, клиниката,отношението, вниманието, както и най-важното - лечението тук, в „Нефролайф“, е абсолютно както в  най-добрите клиники  по света“, споделя пациент, гостуващ отГермания за почивка на родното Черноморие. 

И докато всяканеделя посетителите и служителите на „Нефролайф“ се събират като приятели, зада прекарат един приятен и усмихнат следобед извън диализния център, тяхнотоподобрено състояние е промяна не само в живота им, в този на семействата им, нои в нагласата им към здравеопазването.

Защото подумите на Гюлева: „Промяната няма как да стане от днес за утре. Но ако всичкидаваме всичко от себе си, за да се случи тя, след време доброто отношение ще бъдене само двупосочно между пациенти и медици, но ще се превърне в стандарт. Същокакто висококачествените консумативи и високотехнологичната апаратура“. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега