Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Силни женски образи се открояват и в трите филма финалисти за наградата LUX

Силни женски образи се открояват и в трите филма финалисти за наградата LUX

Победителят ще стане ясен през ноември.

В духа на кампаниите за засилване на женското присъствие във властта и бизнеса, случайно или не, тазгодишният финал на кинонаградата LUX на Европейския парламент ще бъде белязан от силни женски образи.

Лентите финалисти бяха обявени на пресконференция на 24 юли в Рим. Те са „Стикс“, „Другата страна на всичко“ и „Жена на война“. Победителят ще бъде избран от евродепутатите и обявен по време на пленарната сесия на 14 ноември в Страсбург. Освен това, филмите ще бъдат прожектирани из цяла Европа в рамките на Филмовите дни на наградата LUX през есента.

Ето и малко информация за трите ленти:

„Другата страна на всичко“ (Druga strana svega) е документален филм на сръбската режисьорка Мила Турайлич, който свързва историята на цяла страна със съдбата на едно семейство и поставя въпроса за отговорността на всяко поколение за бъдещето.

„Жена на война“ (Kona fer í stríð) на исландския режисьор Бенедикт Ерлингсон е весел филм за музикална учителка, която е и запалена екологична активистка. Докато планира най-смелата си инициатива, тя научава, че нейната молба за осиновяване на дете от Украйна е одобрена.

„Стикс“ (Styx) на австрийския режисьор Волфганг Фишер е майсторска алегория на нашето противоречиво отношение към бежанците. Героинята отплава на мечтана морска ваканция, но след буря се оказва близо до плавателен съд, пълен с бедстващи хора. Бреговата охрана й нарежда да не се меси, но нейната съвест й казва друго.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега