Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Синдикалисти: Отварянето на зоната за свободен достъп може да остави 200 семейства без хляб

Синдикалисти: Отварянето на зоната за свободен достъп може да остави 200 семейства без хляб

„Първо и второ корабно място в бургаското пристанище изнасят икономиката на цяла Южна България. Това са най-дълбоките места, където се извършва обработката на най-големите товари. Някой се опитва да ни спре да работим, да развали работеща икономика заради 3 месеца разходки. Ако първо до четвърто корабно място престанат да оперират, това ще остави над 200 семейства без хляб.“ Това заяви днес пред журналисти и служители на порта Сергей Янков от Синдиката на пристанищните работници.

„Първо и второ корабно място вбургаското пристанище изнасят икономиката на цяла Южна България. Това санай-дълбоките места, където се извършва обработката на най-големите товари.Някой се опитва да ни спре да работим, да развали работеща икономика заради 3месеца разходки. Ако първо до четвърто корабно място престанат да оперират,това ще остави над 200 семейства без хляб.“ Това заяви днес пред журналисти и служителина порта Сергей Янков от Синдиката на пристанищните работници.

По думите му, така както езаписано в подписката, предадена на кмета Димитър Николов, при преминаването навъпросната зона във владение на общината, работата по обработка на тежки товарище бъде прекратена. Без възможността да се работи по подобни кораби, над 200души ще останат без работа, а града ще загуби сериозен доход.

„Ние също сме граждани на тозиград и сме готови да защитим правата си като създадем Инициативен комитет от230 души, работещи в пристанището. Всеки от тях ще трябва да събере 60 подписав наша защита“, допълни Янков. „Не трябва да позволяваме тази зона три месецада се ползва за разходки, после цяла година да пустее“, твърдо заяви той,подчертавайки че въпросната зона не е подходящо място за разходки през зиматазаради силния вятър.

Представителите на порта всъщностне протестират срещу Зоната за свободен достъп, както разбрахме от думите наНели Попова от КТ „Подкрепа“. Синдикалистите предлагат компромисен вариант, споредкойто обработката на пасажери и товари да продължи едновременно.

„Предлагаме първо до четвъртокорабно място да останат работещи. Досега сме доказали, че можем да съчетаваметърговската дейност с обслужването на пасажерите“, поясни тя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега