Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Славея Мургова от УМБАЛ "Дева Мария" грабна приза "Света София" 2018

Славея Мургова от УМБАЛ "Дева Мария" грабна приза "Света София" 2018

Победителката е старша медицинска сестра в отделението по неврология.

Славея Мургова, медицинска сестра от университетска болница „Дева Мария“ в Бургас, е носителката на наградата „Света София“ и приза „Най-добър специалист по здравни грижи“ за 2018 г.  Освен традиционната статуетка и грамота, тази година за първи път бе предвидена и парична награда за победителя. Премията в размер на 1000 лв. ще стане част от традицията, обещаха организаторите. 

Победителката Славея Мургова бе посочена след избор на жури. Славея Мургова е старша медицинска сестра в отделението по неврология в университетска болница „Дева Мария“. Вече 21 години ежедневието ѝ минава в грижа за болните, а в УМБАЛ „Дева Мария“ работи от нейното създаване. Статуетката бе връчена от миналогодишната победителка Петя Стефанова, преподавател в бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

„Тази награда не може да е за един човек, защото работата е екипна. Приемам я с благодарност и като отличие за целия екип.“ каза Славея Мургова при получаването на наградата. С номинации бяха отличени още Светла Кондева и Стойка Христова от отделението по кардиология, както и Ваня Райкова от отделението по анестезиология и интензивно лечение.

На събитието присъстваха заместник кметът по здравеопазването в община Бургас д-р Лорис Мануелян, директорът на дирекция  “Социални дейности, здравеопазване и спорт”- Мая Казанджиева и директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров. Областният управител Вълчо Чолаков поздрави номинираните със специален адрес.

„Такива отличия са отношение, признание, благодарност от страна на обществото към специалистите по здравни грижи, морална оценка на всичко онова, което влагат в усилията си. Вярвам, че светът принадлежи на хората, които влагат себе си в професията, която са избрали, а Вие сте точно такива.“ написа в поздравителния адрес Вълчо Чолаков. 

"Награди като тази са признание за ролята, която заемат медицинските сестри, акушерките и фелдшерите в системата на здравеопазването, защото всички ние сме им длъжници. Винаги ще подкрепям инициативи, с които да благодарим на всички вас за професионализма и жертвите, които правите в името на пациента.“ каза д-р Мануелян.

„Специалистите по здравни грижи са гръбнакът на здравеопазването. Нека трудът им, грижите и отношението не остават невидими, да им покажем, че знаем и ценим това, което правят.“ допълни д-р Паздеров.

Вече десет години наградата „Света София“ събира най-добрите в професията си медицински сестри, акушерки и фелдшери в района на Бургас. Всяко здравно заведение има право да излъчи неограничен брой номинации и с това да покаже, че оценява трудa на своите служители. Номинации могат да правят и пациентските организации като още един начин да благодарят на специалистите, отличили се през годината.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега