Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

След автобусите, бургазлии ще се возят и на нови тролейбуси

След автобусите, бургазлии ще се возят и на нови тролейбуси

След като обнови напълно автобусния си парк, Бургас е на път да стори същото с тролейбусния. Днес /6 февруари/ обявяват обществена поръчка за доставка на нови тролейбуси

След като обнови напълно автобусния си парк, Бургас е на път да стори същото с тролейбусния. Днес /6 февруари/ обявяват обществена поръчка за доставка на нови тролейбуси. Това става чрез общинското дружество “Бургасбус” ЕООД, като съвъзложители са съответните дружества – оператори на електротранспорт в още 3 общини: Варна, Плевен и Стара Загора.

Финансирането е осигурено по Приоритетна ос 1 на Оперативна програма "Околна среда" 2007-2013 г., като за целта Община Бургас подготвя проектно предложение на стойност 50 000 000 евро от името на общините – партньори. Тя пое водещата роля заради доказания опит при печеленето на европроекти, особено по ОПОС, където успеваемостта й е 100 %.

Предметът на обществената поръчка предвижда доставка, гаранционно обслужване и обучение на съответния персонал за управление и поддържане на тролейбуси за обществен градски транспорт. Изчисленията показват, че за 50 милиона евро могат да се закупят 100 и повече превозни средства от този вид. 22 от тях ще са за Бургас. С тях ще бъде цялостно обновен подвижният състав на изградените към момента две градски тролейбусни линии.

Новият проект е и надграждане на изпълнявания в момента от Общината проект „Интегриран градски транспорт на Бургас” и ще допринесе за подобряване качеството на транспортната услуга в града, качеството на въздуха и околната среда. По този начин Бургас ще покрие съвременните европейски тенденции за въвеждане на екологично чисти превозни средства, част от които е възраждането на електрическия транспорт.

Новите тролейбуси ще отговарят на всички изисквания за комфорт, безопасност и достъпност. Изискване на Община Бургас е превозните средства да бъдат оборудвани с дисплеи за информация за пътниците, GPS, видеокамери и устройства за валидиране на билети, за да бъде възможно включването на тролейбусните линии в интегрираната система за управление на обществения транспорт.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега