Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Следят стриктно спазват ли се мерките против птичия грип

Следят стриктно спазват ли се мерките против птичия грип

Отговорните институции провеждат широка разяснителна кампания сред собствениците на птицевъдни обекти и стопански дворове относно стриктните мерки, които трябва да прилагат за предотвратяване разпространението на птичи грип. Това стана ясно днес по време на заседание на областната епизоотична комисия.

Отговорнитеинституции провеждат широка разяснителна кампания сред собствениците наптицевъдни обекти и стопански дворове относно стриктните мерки, които трябва даприлагат за предотвратяване разпространението на птичи грип. Това стана ясноднес по време на заседание на областната епизоотична комисия.

Сред най-важнитедействия, за чието изпълнение следят институциите са: спазва ли се категоричната забраназа излизане на домашните птици извън дворовете; дали фуражът, с който сеизхранват се съхранява на закрито място, както и ограничен ли е достъпът междудивите и домашните птици. Като част от превантивните мерки, които осъществяватинституциите е и разширяванезоните на контрол от 3 и 10 км.,  с въвеждане на буферна зона, включваща освенобщина Бургас, също и общините Созопол, Средец и Камено.

В тези  райони е абсолютно забранено ощепреместването и транспортирането на птици, кактои ловът на пернат дивеч. Няма място за паника сред населението, необходимо е дасе спазват всички превантивни мерки, да се поддържа добра хигиена и най важнотопри най – малко съмнение за заболяло животно да се информират ветеринарните служби. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега