Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сливенският митрополит Йоаникий благослови поморийци

Сливенският митрополит Йоаникий благослови поморийци

Митрополитът даде съгласието си лично да присъства при освещаването на църквата в с. Каменар, което ще бъде на 26 юли 2012г., денят в който се чества празникът на Св. преподобномъченица Параскева Римлянка.

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий беше на работна среща в Поморие, която се състоя по повод предстоящото освещаване на храм„Св. Параскева” в с. Каменар и храм „Св. Димитрий” в с. Порой.

Митрополитът даде съгласието си лично да присъства при освещаването на църквата в с. Каменар, което ще бъде на 26 юли 2012г., денят в който се чества празникът на Св. преподобномъченица Параскева Римлянка. На срещата присъстваха Архимандрид Иеротей, игумен на манастир „Свети Георги” и свещеноиконом Петър Куманов.

По време на посещението си Негово Високопреосвещенство разгледа местата в общината, където е възможно да бъдат изградени още нови храмове. При срещата си с кмета Иван Алексиев, митрополитът изказа задоволство си от работата на общинското ръководство, което се ангажира в това да съхранява и популяризира православната вяра. Изграждането на нови храмове ще помогне за съхраняване на вярата и за издигане духовното равнище на хората.

Междувременно Сливенският митрополит Йоаникий благослови кмета и жителите на общината и пожела здраве, благоденствие и просперитет. В началото на месец юни се проведе  деветото издание на международния фестивал на православната музика „Св. Богородица - Достойно Есть”,  който се организира под патронажа на Сливенския митрополит и кмета на община Поморие и събра хиляди участници и гости от девет страни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега