Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Служебна проверка в ОДМВР заради катастрофа от февруари 2016-а

Служебна проверка в ОДМВР заради катастрофа от февруари 2016-а

Повод за това станаха медийни публикации, свързващи сина на екскмета на Бургас - Йоан Костадинов с катастрофата.

Със заповед на Директора на ОДМВР - Бургас е образувана служебна проверка във връзка с пътен инцидент от месец февруари 2016-а година, съобщават от Дирекцията на вътрешното министерство. Повод за това станаха медийни публикации, свързващи сина на екскмета на Бургас - Йоан Костадинов с катастрофата.

Инцидентът се случил на 16-и февруари м.г., на кръговото кръстовище до х-л "Мираж". По данни на полицията, в пътното произшествие са участвали два автомобила - "Тойота Ярис" и "Мазда 323". Според водача на Мазда-та - Искрен Щерионов, причината за катастрофата е трети автомобил с марка "BMW" и регистрационен номер "2200 КК". Въпросното возило блъснало неговата кола отзад и по този начин предизвикало пътния инцидент.

Ден след произшествието, адвокатът на Щерионов подал молба в сектор "Пътна полиция" за установяване водача на лекия автомобил. Самата молба не ебила придружена от снимков или друг доказателствен материал. Въз основа на молбатае осъществена проверка, но подобна кола не е открита в регистрите на КАТ.

В Бургаския районен съде образувано дело за отмяна на съставения по Закона за движение по пътищатаакт, като от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас е поисканоустановяване собствеността на л.а. „БМВ” с рег. № 2200 КК без да се уточнява скаква цел е искането на съдебния състав. Справката своевременно е изпратена вБургаския съд, който с решението си отменил съставения административен акт.

В случай, че служебнатапроверка установи наличие на данни за реализиране на дисциплинарна отговорностспрямо служителите от ОДМВР – Бургас, имащи съпричастност към обслужването наосъщественото пътно транспортно произшествие, спрямо тях ще бъдат приложенипредвидените законови санкции.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега