Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Слънчев бряг" АД търси решение на кадровия проблем в туризма

"Слънчев бряг" АД търси решение на кадровия проблем в туризма

По инициатива на изпълнителния директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров на 19 септември, събота, евродепутатът Мария Габриел и представители на младежки организации от региона ще потърсят заедно възможностите за решаване на кадровия проблем в комплекса. Евродепутатът ще представи европейските програми за младежка заетост, предприемачество и обучения.

По инициатива на изпълнителния директор на „Слънчев бряг”АД Златко Димитров на 19 септември, събота, евродепутатът Мария Габриел ипредставители на младежки организации от региона ще потърсят заедновъзможностите за решаване на кадровия проблем в комплекса. Евродепутатът щепредстави европейските програми за младежка заетост, предприемачество иобучения.  

Проблемът с липсата на подготвени кадри в Слънчевбряг се задълбочава. Сезонният характер на работата  дава възможности за привличането на ученици истуденти по време на ваканциите. Вариантите затова бяха обсъдени и на среща междуЗлатко Димитров и Управителния съвет на СНЦ «Съюз на собствениците»,организирана преди дни от «Слънчев бряг» АД. 

Туристическият бранш заяви желание да приеме практически платени стажовев Слънчев бряг за обучаващите се в специализирани училища и колежи по туризъм. Бизнесътима пълна готовност да провежда трейнинги на желаещите, включително и свъзможности за сертифициране. Хотелиерите поставят само едно условие: ясенангажимент на стажантите в последствие да продължат работа за определен срок врамките на курорта. 

Обсъдени бяха и възможностите за провеждане наизнесени борси в големи градове като Бургас и София, на които хотелиерите щемогат да се срещнат с младежите, да им представят своите предложения, дазапознаят студенти, ученици и техните родители с условията на труд инастаняване.  Основен проблем при наемането на младежи между 16и 18 години остава тежката административна процедура, за което в съкратенисрокове  ще бъде търсено съдействие  от държавата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега