Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Совата на Хари Потър кацна в Бургас

Совата на Хари Потър кацна в Бургас

Уникална изложба на хищни птици беше открита в Бургас. Тя носи мистичното име «Градината на совите» и е разположена в Морската градина в шатрите на традиционната «Флора». В нея могат да бъдат видяни различни видове сови, бухали и хариси.

Уникална изложба на хищни птици беше открита в Бургас. Тя носи мистичното име «Градината на совите» и е разположена в Морската градина в шатрите на традиционната «Флора». В нея могат да бъдат видяни различни видове сови, бухали и хариси.

Има полярна бяла сова (Bubo scandiacus), която гнезди в Арктическата тундра в северната част на Аляска, Канада и Евразия. Това е популярната сова на Хари Потър. Червеноопашат мишелов- най-често срещаният ястреб в Северна Америка. Той издава вълнуващи дрезгави писъци и затова е любимец на холивудските режисьори.

Всеки път, когато ястреб или орел се появи на екрана, без значение от какъв вид е, пискливият звук в саундтрака почти винаги е на червеноопашатия мишелов. Евразийския бухал (Bubo Bubo) е жител на по-голямата част на Евразия. Това е също едина от най-големите видове сови. С дължина на тялото от 65-70 см и размах на крилрте 160-180 см., това е бухалът, който е най-едрата нощна граблива птица в България.Харис Хаук (Parabuteo unicinctus) е средно голяма хищна птица, която е разпространена в югозападната част на САЩ, като на юг достига Чили и Централна Аржентина. Това е единственият член на рода Parabuteo.

Отличителна черта - ловуването в семейни групи, което е уникално в света на хищните птици, които ловуват самостоятелно. Харисът е една от най-използваните птици в лова със соколи в днешно време, тъй като е лесно обучаем и бързо се привързва към човека. Индийски Бухал (Bubo bengalensis), който основно ловува плъхове и мишки, но също може да вземе птици до размера на фазан.

Азиатска кафява дървесна улулица и други интересни видове, за които може да получите интересна информация на място. Совите са символ на мъдрост, знания, интелект, те разсейват мрака на невежеството. Според различни твърдения се смята, че именно совата помага на притежателя си да надниква в бъдещето и да вижда това, което е скрито за очите на другите.

Фън Шуй експертите споделят, че совата създава около себе си енергийно поле, което привлича благополучието и човек може да се развива в правилната посока. Тя е символ и на богатството, на личностното израстване и духовно развитие. Своеобразният фестивал на хищни птици се организира от Агенция Вербал и ще остане цяло лято.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега