Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Софиянци на бунт срещу винетката за Северната тангента

Софиянци на бунт срещу винетката за Северната тангента

Отсечката стана част от нова магистрала "Европа".

В последното си заседание за 2018-а правителството определи за кои пътища ще бъде необходима винетка от началото на новата година. И Министерски съвет наложи някои реформи, с които преименува и преструктурира магистралите.

Една от най-критичните промени се оказа това, че в новата пътна карта на България пътят Калотина - София става магистрала "Европа", която ще включва и Северната скоростна тангента. Това предизвика остри реакции сред софиянци, които изведнъж се оказа, че ще трябва да плащат винетна такса, за да ходят на работа и да возят децата си до училище.

Най-проблемна се оказа реформата за жителите на Нови Искър, които се вдигнаха на бунт, че до този момент са смятали, че живеят в столицата и не могат да приемат, че от Нова година ще трябва да купуват винетки.

АПИ реагира, като инициира разговори със Столична община. Според решението на МС, всяка община ще има възможността да определи къде да постави знаците за край на населено място, отвъд които водачите ще трябва да шофират с винетка.

На практика това ще позволи на кмета на София да разшири територията на общината, позволявайки на жителите на Нови Искър да продължат да пътуват с автомобилите си до централната част на града, без да плащат винетна такса.

Сред реформите влиза и присъединяването на Автомагистрала „Люлин“ към „Струма“. Повод за промяната е малката дължина на аутобана - 19,6 км, и факта, че се явява естествено начало на определеното за АМ „Струма" трасе. Въведени бяха и нови идентификации на магистралите. "Тракия" става А-1, "Хемус" - А-2, "Струма" - А-3, "Марица" - А-4, "Черно море" - А-5, а "Европа" - А-6.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега