Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спасени бебета се върнаха в МБАЛ "Дева Мария" на Бабинден

Спасени бебета се върнаха в МБАЛ "Дева Мария" на Бабинден

Вълнуващ и емоционален бе Бабинден - денят на родилната помощ в МБАЛ "Дева Мария". Празникът събра акушер-гинеколози, неонатолози и акушерки с част от бебетата, спасени от лекарите в медицинското заведение. В герои на празника се превърнаха три от тези деца - Марая, Владислав и Александър.

Вълнуващ и емоционален бе Бабинден - денят на родилната помощ в МБАЛ "Дева Мария". Празникът събра акушер-гинеколози,неонатолози и акушерки с част от бебетата, спасени от лекарите в медицинското заведение. В герои на празника се превърнаха три от тези деца - Марая, Владислав иАлександър.

„Добрата новина не е бяла лястовица! Тяима постоянен дом и той е МБАЛ „Дева Мария“. Абсолютно убедена съм и вярвам, чечудесата са реалност“, развълнувано благодари на лекарите Марина Владова. Следтежка бременност, нейният син Владислав, родил се недоносен и прекарал седмицав кувьоз, се прибра у дома за Коледа.

Миналата година в болницата сапроплакали 1 014 бебета. Новородените, преминали през интензивен сектор, са 225.Всеки пети случай е бил по-тежък, което показва, че се увеличава патологиятапри бременните жени, както и броят на недоносените бебета и на новородените,които се нуждаят от интензивно лечение.  

„Това, че жените с по-тежка бременностизбират да родят в МБАЛ „Дева Мария“ говори за професионализма на лекарскитеекипи. Отделението по Неонатология е с трето най-високо ниво на компетентност иединственото в региона, което разполага с интензивен сектор, оборудван с най-модернаапаратура, който може да обезпечи и най-тежките случаи“, каза управителят наболницата д-р Даниела Георгиева.

Родилката Марияна Проданова, майка на 2-дневнатаГаби, изми ритуално ръцете на д-р Ирмов. След като разчупи погачата, шефът наАГ отделението пророкува, че настоящата година ще донесе повече момчета. 

„Спомням си деня, в който открихмеболницата. Оттогава тук са родени повече от 6 400 бебета. Това говори заголямото доверие към екипа и златните ръце, които имат лекарите. Те заслужаватреспект и уважение и аз се гордея с тях“, каза кметът на Бургас ДимитърНиколов.  

Сред официалните гости на празника бяхаоще зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, директорътна РЗИ д-р Георги Паздеров и заместничката му д-р Вергиния Цанова.Дечицата от ОДЗ 4 „КалинаМалина“ във Ветрен направиха тържеството още по-вълнуващо.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега