Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Специална маркировка улеснява придвижването на хора с увреждания до басейн "Флора"

Специална маркировка улеснява придвижването на хора с увреждания до басейн "Флора"

Специална маркировка бе положена в помощ на хората с двигателни увреждания, за да ги насочва по удобен за тях маршрут в района на плувен комплекс "Флора". Маркировката оказва най-бързия, най-лесния и най-безопасния път до съоръжението. Тя включва адаптирана пешеходна пътека, насочващи знаци по алеите на Морската градина, както и специален коридор на територията на плувен комплекс "Флора", където от няколко години се провеждат занимания по адаптирано плуване и акваспининг за хора с увреждания.

Специална маркировка бе положена в помощ на хората с двигателни увреждания, за да ги насочва по удобен за тях маршрут в района на плувен комплекс "Флора".  Маркировката оказва най-бързия, най-лесния и най-безопасния път до съоръжението. Тя включва адаптирана пешеходна пътека, насочващи знаци по алеите на Морската градина, както и специален коридор на територията на плувен комплекс "Флора", където от няколко години се провеждат занимания по адаптирано плуване и акваспининг за хора с увреждания.

Пешеходната пътека включва, както добре познатите ни вече тактилни плочи и скосени тротоари, така и специална насочваща маркировка от последно поколение, която се приалага за първи път. Тя се състои от релефни ленти, които се залепват върху пътната настилка.

Освен че насочват хората по най-краткия и безопасен път от единия до другия тротоар, тези ленти имат и антихлъзгаво покритие, което осигурява стабилност дори и при проливен дъжд. Международният знак за хора с увреждания указва най-краткия път от входа на "Приморски парк" до "Флора" Бургас до плувния комплекс.

По настояване на майки на деца с увреждания, автомобилите, обслужващи услугата "Позвъни и се вози" получиха достъп до алеите около плувен комплекс "Флора", за да могат да извозват малките спортисти до самия вход. Сега за микробусите е осигурено паркомясто, където да извършват престой докато изчакват потребителите. Коридорът, очертан около самия басейн, предупреждава посетителите да се съобразяват с необходимите разстояния за преминаване на хора с намалена подвижност.

Община Бургас разчита на активността на своите жители и гости при осигуряване на безопасна и достъпна среда. Фактът, че е обърнато внимание на обект в Приморски парк показва, че не се работи единствено в централна градска част, а е водеща потребността на хората, независимо от района.

Предстои започване на строителни работи по водеща пътека от тактилни плочи за хора с нарушено зрение от спирката на МБАЛ до клуба на Съюза на слепите в ж. к. "Зорница".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега