Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спецполицаи разбиха схема за производството на фалшиви евро и британски монети

Спецполицаи разбиха схема за производството на фалшиви евро и британски монети

По данни на службите, групата е действала от есента на 2017 г.

Спецполицаи разбиха схема за производството на фалшиви евро монети, оперирала на територията на София и Пловдив. Реализацията е осъществена съвместно със службите на Великобритания. Служители на ГДБОП са задържали трима участници в групата в момент на сключване на сделка за закупуване на голямо количество монети.

Специализирана операция е проведена на 13 май. По данни на службите, групата е действала от есента на 2017 г.  Цената на продажба на фалшификатите е 40% от номинала. При използване на пълния ресурс на техниката капацитетът за производство за ден може да достигне 1 500 монети, посочват от пресцентъра на МВР.

В хода на операцията, на територията на Пловдив, били проверени три адреса и три моторни превозни средства, както и един адрес в София. На един от адресите в Пловдив служителите открили цеха за производството на монетите. Той бил позициониран в имот със стопански постройки.

Оттам са иззети различни видове преси за изсичане и производство на заготовки и матрици за тях. Иззети са още мостри на фалшификати, мобилни телефони, таблет и чуждестранни монети с различен номинал. Към машините е била заредена и щампа за производство на монети от 2 евро.

"Това е първи случай, при който се задържат 34 000 монети с номинал 2 британски паунда с изключително високо качество и цялостното оборудване за производството им", подчерта административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Той поясни, че се работи по молба за правна помощ с цел изясняване дали такива партиди вече са реализирани във Великобритания.

На тримата задържани са повдигнати обвинения по чл.321 от НК във връзка с чл.243 и чл.244 от НК. На двама са наложени мерки за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5000 лева, а на третия – постоянна мярка за задържане. Четвърти член на групата е турски гражданин, който към момента на реализацията е бил в чужбина.

Работата по досъдебното производство продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега