Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спецпрокуратурата иззе 427 000 лева от банкова касета на главния секретар на ДАБЧ

Спецпрокуратурата иззе 427 000 лева от банкова касета на главния секретар на ДАБЧ

Разследването на корупционната схема продължава.

Разследването за корупция в Държавната агенция за българите в чужбина продължава. При поредно претърсване, на 13 ноември, от спецпрокуратурата са иззели валута и левове, равняващи се на 427 000 лева от банкова касета, наета от главния секретар на ведомството Красимир Томов. Той, заедно с бившия председател на институцията, са обвиняеми по досъдебното производство за участие в организирана престъпна група, длъжностни престъпления и корупция.

В касетата бяха намерени и иззети значително количество недекларирани пари в различни купюри и валути - евро, долари, британски паундове и левове, посочват от прокуратурата. Съгласно закона той е декларирал единствено 25 350 лв. спестени средства, както и 36 000 лв. от заплати. В касетата обаче били открити над 427 000 лева. Парите били съхранявани банков офис в столицата, като достъп до касетата е имал единствено обвиняемият главен секретар на ДАБЧ, посочват от Държавното обвинение.

Както претърсването и изземването на парите от банковата касета, така и последващия им оглед като веществено доказателство (осъществен на 19 ноември 2018 г.)  са извършени след производството по мярката за неотклонение на Красимир Томов в СпНС заради декларирана служебна ангажираност на неговите защитници.

Адвокатите, които присъстват на такива процесуално-следствени действия, заявиха свободни дати за участие в тях едва след делото по мярката. На самото дело, в защита на клиента си, те изтъкнаха като аргумент липсата на намерени парични средства, доказващи престъпна дейност на Томов и другите обвинени по досъдебното производство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега