Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спецпрокуратурата иска постоянен арест за Иванчева и другите двама задържани по случая

Спецпрокуратурата иска постоянен арест за Иванчева и другите двама задържани по случая

Разследването на Иванчева е стартирало миналата година.

Специализираната прокуратура настоява за мярка за неотклонение "задържане под стража" на районната кметица Десислава Иванчева и другите двама задържани по подозрение в корупционна схема. Ръководителката на столичния район "Младост" бе задържана във вторник, заедно със заместничката си Биляна Петрова и бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров.

Двете жени бяха арестувани при зрелищна акция в центъра на София, като в автомобила им бе открита рекордната сума от 70 000 евро. За парите се смята, че са дадени като подкуп от изнудван инвеститор. Според огласената от властите до този момент информация, разследването на Иванчева е стартирало миналата година.

Конкретният сигнал обаче бил подаден преди два месеца, предава Нова телевизия. Предполагаемата жертва на изнудването оказала съдействие на властите във връзка с организирането на акцията по залавянето на обвинената в тежка корупция кметица. Междувременно, в медийното пространство започнаха да се появяват нови и нови лица от бизнес средите в София, които обвиняват ръководителката на район "Младост" в схеми.

Разследващите са категорични, че разполагат с достатъчно доказателства и настояват Иванчева и другите двама задържани по случая да останат в ареста. Междувременно, държавата стартира проверки по отношение на самия арест на столичната кметица, който според широката общественост бе превърнат в зрелище. Припомняме Ви, че Иванчева и заместничката й бяха оставени часове наред на мястото на залавянето им, в белезници, докато спецслужбите брояха и описваха откритите в колата им пари.

"Доколкото знам, ще бъде извършена проверка в прокуратурата по отношение на превишаване на права заради акцията срещу Десислава Иванчева", коментира пред медиите правосъдният министър Цецка Цачева, предава БНТ. Тя каза още, че ако е имало варианти операцията да не се случва в центъра на София, би било по-добре.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега