Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спецпрокуратурата обвини Димов в умишлена безстопанственост

Спецпрокуратурата обвини Димов в умишлена безстопанственост

Прокуратурата ще настоява за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу министъра на околната среда и водите в оставка Нено Димов за умишлена безстопанственост заради кризата с водоснабдяването в Перник. Досегашният ръководител на ековедомството е задържан за срок от 72 часа. Прокуратурата ще настоява за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Това стана ясно по време на анонсирания по-рано днес брифинг с участието на говорителя на главния прокурор Сийка Милева, административния ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров, наблюдаващия прокурор Ангел Кънев и главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Според събраните от Държавното обвинение информации, от началото на 2019 г. нивото на водата в язовир "Студена" значително е намаляло, за което ВиК дружеството непрекъснато е уведомявало Общината, както и министерството. По думите на Милева, в разрез със закона за водите, министърът продължил да разрешава ползването на водните ресурси на определени дружества.

"Щетата, която е нанесена, е на стойност 11 867 389 лв. Ако министърът беше изпълнил служебните си задължения и не бе отпускал този обем, към момента язовирът щеше да има над 7 млн. кубика вода и нямаше да се стигне до воден режим в града", коментира прокурор Кънев.

Що се отнася до вноса на отпадъци от Италия, все още няма категорични доказателства по случая. Разследването на двете кризи продължават.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега