Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спецпрокуратурата предаде на съд депутата Димитър Аврамов за търговия с влияние

Спецпрокуратурата предаде на съд депутата Димитър Аврамов за търговия с влияние

Според Държавното обвинение, депутатът, заедно с двама помагачи, поискал от български бизнесмен сумата от 220 000 лева и получил 100 000 лева.

Специализираната прокуратура предаде на съд народния представител Димитър Аврамов за търговия с влияние. Според Държавното обвинение, депутатът, заедно с двама помагачи, поискал от български бизнесмен сумата от 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи, собственост и арендувани от фирма на бизнесмена, като депутатът приел сумата от 100 000 лева, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица.

Според обвинителния акт, Аврамов трябвало да поиска от директора на Областна дирекция „Земеделие“ в гр. Монтана да отмени заповед от 31 август 2011 г. за служебно разпределение на ползването на масивите в землището на с. Стубел, област Монтана, за да издаде заповед по чл. 37в, ал. 8 от ЗСПЗЗ за въвод във владение на фирмата на бизнесмена в масив 128 в землището на с.Стубел, както и да се съобрази със сключено доброволно споразумение по чл. 37в, ал. 1 от ЗСПЗЗ за ползването на земеделски земи в землището на Стубел за следващата стопанска година (2012/2013 г.).

Дарът и облагата са били поискани, за да се упражни влияние и върху началника на РУП-МВР в гр. Монтана във връзка със службата му и при упражняване на правомощията му - да осигури охрана от полицейски служители и достъп до масив 128 в землището на с. Стубел, област Монтана (обработван от фирмата на бизнесмена) по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012 г.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега