Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спешна помощ до 30 минути предвижда проект на МЗ

Спешна помощ до 30 минути предвижда проект на МЗ

През пролетта на 2018 година трябва да бъде завършено строителството на всички нови Центрове за спешна медицинска помощ в страната.

През пролетта на 2018 година трябва да бъде завършено строителството на всички нови Центрове за спешна медицинска помощ в страната. Това предвижда Проект за подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ, финансиран с безвъзмездна европейска помощ. Стойността на проекта е  83 597 313 евро.

С тези средства ще бъдат изградени 76 изцяло нови ЦСМП. Други шест съществуващи центъра ще получат допълнителен етаж или крило, а 155 други ще бъдат ремонтирани. Министерство на здравеопазването очаква до март догодина да приключат откритите процедури за фирми, които ще строят или ремонтират обектите.

Инвестицията е разделена на 27 лота в цялата страна, което ще позволи проектът да се осъществи с максимална скорост и ще предотврати възможността обжалвания в някои от случаите да забавят реализирането на целия проект.

Освен за строителство и ремонт, голяма част от парите ще отидат за преоборудване и закупуване на нова модерна техника, включително и устройства за телемедицина и 400 нови линейки, снабдени с животоспасяваща апаратура. Министър Москов очаква ремонтите на някои от филиалите и спешните центрове да завършат още до края на следващата година.

Целта на огромната инвестиция евсеки български гражданин да имат достъп до спешна помощ в рамките на 30 минути.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега