Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спипаха пратка от 48 кг екстази

Спипаха пратка от 48 кг екстази

Митническите служители на митнически пункт Малко Търново пресякоха опит за трафик на голямо количество таблетки „екстази", укрити в туристически автобус. Задържани са четири кашона с общо 48,075 кг цветни хапчета с лого.

Митническите служители на митнически пункт Малко Търново пресякоха опит за трафик на голямо количество таблетки „екстази", укрити в туристически автобус. Задържани са четири кашона с общо 48,075 кг цветни хапчета с лого.

Резултатите от извършеното лабораторно изследване доказват, че иззетите таблетки са „екстази". Над 1,2 млн. лв. е стойността на заловената пратка по цени за нуждите на съдебната система. Таблетките са били укрити в багажното отделение на туристически автобус, пътуващ по редовна линия от България до Турция. На българския граничен митнически пункт в Малко Търново шофьорът и всички пътници са обявили, че не пренасят нищо за деклариране.

При последвалата рутинна митническа проверка, митническите инспектори откриват в багажното отделение на автобуса четири кашона, които според обясненията на шофьора  съдържат употребявани авточасти за ремонт в Турция. При отварянето на кашоните се оказва, че са пълни със сини и сиволилави на цвят таблетки с лого на лале. Задържан е шофьорът на автобуса - турски гражданин. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 242 ал.4 от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас.

Работата по случая продължава съвместно със служители от Държавна агенция „Национална сигурност" под надзора на Окръжна прокуратура Бургас. Само в рамките на месец, митническите служители на Малко Търново са пресекли три опита за нелегален трафик на наркотици и прекурсори.  При предишните два случая бяха задържани 11,087 кг таблетки, съдържащи прекурсора псевдоефедрин  и 15,585 кг хероин. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега