Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спират детските за цяла година при пет отсъствия в месеца от училище

Спират детските за цяла година при пет отсъствия в месеца от училище

Държавата ще отнема детските надбавки от родители, които са допуснали 3 дни отсъствие от предучилищна група или 5 учебни часа отсъствие от училище в рамките на месец по неуважителни причини. Това реши парламентът, като прие на второ четене промени в законите за социално подпомагане и за семейни помощ за деца.

Държавата ще отнема детските надбавки от родители, които са допуснали 3 дни отсъствие от предучилищна група или 5 учебни часа отсъствие от училище в рамките на месец по неуважителни причини. Това реши парламентът, като прие на второ четене промени в законите за социално подпомагане и за семейни помощ за деца.

Спрените средства обаче ще отиват в детската градина или училището, а по преценка на институцията с тях могат да бъдат закупувани ученически пособия и други необходими неща. Текстовете предвиждат още изплащането на семейната помощ за първокласници да става на две части - половината от сумата да се дава в началото на учебната година, а другата половина - в началото на втория срок. 

Вносител на текстовете са депутати от ГЕРБ, а в мотивите им пише, че те целят единствено да стимулират отговорното родителство. „С промените в месечните помощи не отнемаме пари от децата, а правим така, че дори и родителите да са безотговорни, средствата да отиват за детските нужди“, каза по време на дебатите народният представител Милена Дамянова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега