Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Споделено градско пътуване в Бургас - жители на града се организират в нета

Споделено градско пътуване в Бургас - жители на града се организират в нета

Потребители на социалната мрежа "Facebook" се организираха в група, предлагаща този тип транспорт.

Споделеното градско пътуване не е ново явление в света. От години жителите на големите градове в Западна Европа намират начини да се организират, така че да спестят пари, да намалят трафика в централните части, както и вредните емисии. Платформи като Uber и други подпомогнаха развитието на този начин на придвижване, но у нас тенденцията все още е слабо застъпена.

Организирано споделено пътуване се практикува предимно по трасетата Бургас - София, Бургас - Варна, Варна - София, но споделеното градско пътуване също набира все по-голяма популярност. Тази практика намери място и в Бургас. Потребители на социалната мрежа "Facebook" се организираха в група, предлагаща този тип транспорт.


Какво представлява споделеното градско пътуване?

Всеки притежател на автомобил се е сблъсквал с проблемите на тежкия трафик в пиковите часове, трудното паркиране в някои части на града, липсата на толерантност на пътя. Удобството на леката кола обаче ни кара все по-често да се възползваме от този тип транспорт, за сметка на автобусите, особено през зимата.

Вместо всеки да пътува сам в колата си, шофьорът може да събере двама или трима пасажери, с които ежедневно пътуват в една посока, по едно и също време, и да си подели с тях разходите за гориво. Това означава два или три автомобила по-малко на пътя и по паркингите, повече удобство, социализация, спестяване.


Споделеното градско пътуване в Бургас:

"Идеята е да се включат работещи, които всекидневно пътуват с автомобил до определена точка за своята месторабота и обратно и имат възможност да вземат съпътници до същите райони. С това вярваме, че ще редуцираме броя на автомобилите в Бургас и ще постигнем едно природосъобразно автомобилно придвижване", пише в описанието на групата администраторът Стоян Грозев.

Групата съществува от едно денонощие, но вече е набрала над 2 000 членове, а първите обяви са вече публикувани. Организацията на превоза е изцяло в ръцете на участниците. Парите са въпрос на договорка между страните, а отговорността си носи всеки решил да осигури или да се възползва от споделен превоз.

Споделено градско пътуване в Бургас - жители на града се организират в нета
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега