Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Според Никулденската пита догодина в Бургас ще се раждат повече момченца

Според Никулденската пита догодина в Бургас ще се раждат повече момченца

Празничната програма продължава през целия ден.

Бургас празнува! Тържествата по случай празника на града започнаха с литурия в храм "Св. Св. Кирил и Методий", отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Йоаникий още в 9 часа сутринта.

След това ароматът на риба привлече бургазлии и гостите на града към площада пред сградата на Общината. В 10:30 бе изпълнен и традиционния ритуал по издигане на знамената на България, Европейския съюз и Бургас. Сред присъстващите бяха областният управител Вълчо Чолаков и заместниците му, кметът Димитър Николов, заместниците му Йорданка Ананиева и Красимир Стойчев, председателят на местния парламент Костантин Луков, представители на местната администрация, жители на Бургас.

Бургаското духовенство освети Никулденската обредна трапеза, а кметът Димитър Николов, като символичен домакин на празника, разчупи обредната пита, която беше наречена за благоденствието на Бургас за следващата година. Според специалистите от РИМ - Бургас, които гадаха по парчетата, догодина в града ще се раждат повече момченца.

След като се разходиха из Никулденското градче край Часовника, официалните гости последваха представителите на бургаското духовенство и, заедно с граждани и гости на града, се включиха в литийното шествие. То тръгна от площада край Общината и приключи на Моста.

На Моста бе отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите в морето моряци и рибари. В тяхна памет венци и цветя полетяха към спокойното море.

Празничната програма продължава през целия ден. Довечера тържествено ще бъде включена и коледната украса на града. Какво предстои, вижте тук. Повече снимки можете да откриете в нашата Facebook страница.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега