Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Средно с 1 млн. нараства броят на чуждестранните туристи у нас ежегодно

Средно с 1 млн. нараства броят на чуждестранните туристи у нас ежегодно

В понеделник ще бъдат обявени новите данни за цялата 2017 г.

"Очакваме да бъде отчетена многоуспешна 2017 г., която да надгради резултатите от рекордната в туризма 2016-а. Впонеделник ще бъдат обявени новите данни за цялата 2017 г. и ние се надяваме дасме се приближили до около 9 млн. чужди туристи. За настоящата 2018-а залагамецел те да станат 10 млн." Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

Според статистиките на ведомството, от създаването му досега броят на чуждестранните туристи нараства с 1 млн. на година. Междувременно България става все по-разпознаваема туристическадестинация, което е проличало и от последните международни срещи на Ангелкова.

Тя потвърди, че интересът към предстоящия летен сезон  у нас не отслабва и 90 процента от5-звездните хотели вече са резервирани. Вървим в посока за привличане на високклас туристи, което се доказва и от статистиките – ръстът на приходитеизпреварва ръста на входящите туристи, и съвсем логично големите инвеститори сапривлечени от идеята за изграждане на нови обекти с 4 и 5 звезди поЧерноморието и в големите градове.

"България става все по-популярна и в по-далечни държави. В  САЩ например миналата година започнахмепилотна кампания за рекламиране на страната и ръстът на американските туристиза 2017 е близо 10 на сто. България участва във всички изложения и работиактивно за дигитализацията на рекламата си и присъствието в интернет", казаНиколина Ангелкова.

Министърът обърна внимание и на българското председателство на Съвета на ЕС,което е изключително важно - в момента сме във фокуса на света. "Нашата цел  емаксимално да покажем страната си и ще използваме всички форуми по програмата –в София, Варна, В. Търново и др., за да я представим", подчерта Ангелкова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега