Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стамболиев: Има най-малко 2841 причини за въвеждането на краткосрочни стикери за паркиране

Стамболиев: Има най-малко 2841 причини за въвеждането на краткосрочни стикери за паркиране

Толкова са лицата с постоянен адрес в други населени места са собственици на жилищни имоти в Бургас, попадащи в обхвата на зоните с платено паркиране.

Има най-малко 2841 причини за въвеждането на краткосрочни стикери за паркиране в Синята и Зелената зони. Толкова са лицата с постоянен адрес в други населени места са собственици на жилищни имоти в Бургас, попадащи в обхвата на зоните с платено паркиране. От тях 2642 лица имат жилища в пределите на „синята“ зона, а 206 лица – в „зелената“ зона. За съжаление тази информация вече не е актуална, тъй като зоните за платено паркиране наскоро разшириха обхвата си и в тях попадат още собственици на жилища с такъв проблемен статут, а всичките те са или наследници, или инвеститори в недвижими имоти.

Това коментира омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев в поредния си апел към Общински съвет и Общинската администрация за промяна в Наредбата за условията и реда за платено и безплатно паркиране на моторни превозни средства в определени зони на Община Бургас. Неговата идея е ОП "Транспорт" да започне да издава абонаментен стикер за платено паркиране за срок от един, два или три месеца, по подобие на винетните стикери.

Припомняме Ви, че той сигнализира за проблема със собствениците на имоти в Бургас още през юли, след като получил оплакване от бургазлия, който преподава в Спортната академия и живее в София. Всяко лято той прекарвал близо 2 месеца у дома, имал апартамент в града, където почивал през лятната ваканция. Тази година обаче, с въвеждането на Зелената зона, се оказало че няма как да паркира колата си пред блока, без да плаща баснословни суми за това.

"В началото на месец август отправих предложение към Общинския съвет и към Общинско предприятие „Транспорт“  да бъде обмислена и въведена промяна, разглеждаща единствено случаи със собственици на имоти с предназначение – жилище. С официално становище директорът на ОП „Транспорт“  изрази опасение, че е възможно предлаганите от мен промени да доведат до хаос при издаването на стикери за локално паркиране и че не е ясно как ще се процедира с имоти, които са притежание на съпрузи или имат повече от един собственик, например при случай с повече наследници на един имот, или с лица, които притежават повече от един имот в Бургас", разказва общественият посредник.

"Тъй като последното, което искам, е  да възникне  административен „хаос“ или да бъдат създадени условия за злоупотреби, ще се радвам, ако уважаваните от мен общински съветници разгледат възможността такъв стикер да дава право на платено паркиране за определен срок от календарната година само на един собственик за съответен имот. Можем да разширим това условие и да допълним, че за втори или за всеки следващ собствен имот на същото лице, стикер за платено паркиране няма да се издава", предлага омбудсманът Стамболиев.

По думите му, това ще увеличи приходите, без да е необходимо увеличение на щата на ОП "Транспорт". Но щяло да разреши проблема на хиляди бургазлии, които желаят да почиват в собствения си имот.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега