Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стамболиев: Незаконните строежи в "Горно Езерово" се превръщат в бедствие

Стамболиев: Незаконните строежи в "Горно Езерово" се превръщат в бедствие

Нарушителите изливат основите на своите незаконни домове най-често в петък.

"Незаконните строежи в кв. "Горно Езерово" се превръщат в бедствие и последиците от това са тревожни", това коментира омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев. Към обществения посредник се обърнал жител на квартала, който споделил, че заради незаконното строителство, преминаващите бетоновози, горенето на автомобилни гуми, заради шума и демонстративното нарушаване на правилата от някои тамошни жители, не са малко  хората, които вече разпродават имотите си и напускат "Горно Езерово". 

Очевидецът посочил, че нарушителите изливат основите на своите незаконни домове най-често в петък. По този начин основите се втвърдяват през уикенда, когато контролиращите институции почиват, а в следващата седмица буквално за няколко дни в нарушение на наредби и закони изниква фамилно жилище. Често тези нарушители са същите, чиито незаконни домове са били вече разрушени от Общината.

"Те се възползват от бавната реакция на институциите и тълкуват това като „зелен“ сигнал за незаконно строителство. Поставена пред свършен факт общинската администрация е принудена да влиза в безкраен лабиринт от процедури", допълва Стамболиев. 

Той обяснява, че при констатация на такъв строеж следва съставяне на констативен акт, изчакване на възражения по акта, после  издаване на заповед за премахване на строежа, която също подлежи на обжалване пред Административен съд. Докато евентуално влезе в сила,  могат да изминат години, а за самото физическо  отстраняване на незаконната постройка е нужно допълнително време за ангажиране на фирма изпълнител, осигуряване на представител на строежа и т.н. 

"До всичко това няма да се стигне, ако институциите се намесят предварително и не допуснат бетоновозите в квартала и по този начин спрат още в началото строителството на незаконни постройки", категоричен е омбудсманът. Той вече е изпратил сигнал до Общината и се надява, че от администрацията ще вземат превантивни мерки.

"А дали не е време да бъде разкрит  „горещ“ телефон за почивните дни в Община Бургас за такива строителни нарушения, за да може по подадените сигнали да се задействат всички оторизирани институции", пита общественият посредник.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега