Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартира кампания, посветена на детската безопасност

Стартира кампания, посветена на детската безопасност

В края на месец април, Държавната агенция за закрила на детето, съвместно с Министерство на здравеопазването и други държавни институции, граждански организации и общински администрации, обяви началото на Националната кампания „Детската безопасност – споделена отговорност и грижа“. В рамките на кампанията ще се проведат два конкурса - Национален конкурс за детска рисунка и фотография/фотоколаж на тема „Победи опасността” и Национален конкурс „В подкрепа на детската безопасност”.

В края на месец април, Държавнатаагенция за закрила на детето, съвместно с Министерство на здравеопазването идруги държавни институции, граждански организации и общински администрации,обяви началото на Националната кампания „Детската безопасност – споделена отговорности грижа“. В рамките на кампанията ще се проведат два конкурса - Националенконкурс за детска рисунка и фотография/фотоколаж на тема „Победи опасността” и Националенконкурс „В подкрепа на детската безопасност”.

В първата инициатива могат да севключат деца от 5 до 18-годишна възраст. Той е ориентиран както към амите деца,така и към родителите и обществото като цяло. Предметът му са възможнитеопасности, които грозят малчуганите, и начините те да бъдат избегнати.

Конкурсът включва три подтеми:„Детската безопасност и домът”, „Детската безопасност на пътя и в превознотосредство” и „Местата за игра, отдих и забавления - безопасни за деца”.

Вторият конкурс е свързан спревенция на инцидентите и битовия травматизъм при децата, чрез насочваневниманието на обществото към темата за детската безопасност. Целта му е данасърчи реализирането на инициативи, програми и проекти за превенция нарисковете от злополуки и наранявания на деца.

За участие в конкурсите могат дакандидатстват детски градини, училища, читалища, клубове и школи за деца,домове и резидентни услуги за деца, лишени от родителски грижи, държавниинституции, областни и местни администрации, неправителствени организации,фирми, медии и журналисти, които са реализирали инициативи, програми илипроекти за превенция на рисковете от злополуки и наранявания при деца и заотстраняване на опасностите в бита и жизнената среда. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега