Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартира конкурсът "Най-добър млад шофьор на България"

Стартира конкурсът "Най-добър млад шофьор на България"

Изискванията са водачите да бъдат на възраст от 18 до 26 години и да имат до 5-годишен стаж зад волана.

В понеделник стартира конкурсът "Най-добър млад шофьор на България". Той е инициатива на Съюза на българските автомобилисти (СБА). Кандидатите за "титлата" могат да заявят участие до 12-и май. Изискванията са водачите да бъдат на възраст от 18 до 26 години и да имат до 5-годишен стаж зад волана, посочват организаторите. Голямата награда е една година безплатно шофиране на чисто нов автомобил, предоставен от официален представител на марката у нас. За справилите се най-добре ще има още много награди.

"В момента в България има близо 220 000 шофьори в тази възрастова група. За съжаление статистиката показва, че някой от тях участва във всеки трети инцидент на пътя. Именно затова стартираме кампания, насочена изцяло към тях. За да им покажем добрите примери и насърчим онези от тях, които познават и спазват Закона за движение по пътищата. Но ние ще проверим дали те са се научили и да се справят с ежедневните предизвикателства пред шофьорите, свързани с познаване и контролиране на автомобила", обясниха от СБА.

Първият кръг на състезанието ще се проведе от 5 февруари до 27 април. В този период всеки участник трябва да реши тест в уебсайта на събитието. С него организаторите ще проверят теоретичната подготовка на участниците. Въпросите са свързани основно с познаването на правилата за поведение на пътя.

Вторият кръг на състезанието ще се проведе на 12 май 2018 година на писта Дракон, Калояново. Там ще бъдат изпитани всички умения на участниците, които трябва да имат в ежедневието си – заобикаляне на препятствия, паркиране, овладяване на автомобила върху мокра или заледена настилка, смяна на гума, проверка на техническото състояние на автомобила, оказване на първа помощ на пострадали при ПТП и пр.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега