Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартира мотокросът Grand Prix Pomorie 2014 в с. Порой

Стартира мотокросът Grand Prix Pomorie 2014 в с. Порой

Днес стартира първият кръг на мотокроса Grand Prix Pomorie 2014 в с. Порой. Откриването бе в 11 ч. на мотополигон „Порой“. Следващите кръгове ще бъдат в Троян, Хасково, Сливен, Левски, Самоков, Севлиево и Айтос.

Днес стартирапървият кръг на мотокроса Grand Prix Pomorie 2014 в с. Порой. Откриването бе в 11 ч. на мотополигон„Порой“. Следващите кръгове ще бъдат в Троян, Хасково, Сливен, Левски,Самоков, Севлиево и Айтос.

Мотополигонът в с. Порой е едно от най-характерните трасетаза мотокрос  в България. Неговата специфика се състои във факта, че над80% от него е пясък, което е го прави само по себе едно огромнопредизвикателство за състезателите от всички класи на шампионата. През 2012 г.Община Поморие възстанови трасето, след седемгодишно прекъсване и посрещнасъстезателите от Републиканския шампионат за 2012 г.

През изминалата година Порой беше домакин на първия кръг отЕвропейския шампионат по мотокрос Grand Prix Bulgaria в класовете 65сс и 85сс.,а лицензът на трасето за провеждане на Европейски първенства бе връчен на кметаИван Алексиев лично от представител на Европейския мотоциклетен съюз.  

И тази година, много от състезателите правят първите сиофициални стъпки в по-горни класове и по-големи мотоциклетни кубатури. ХаканХалми (МСК Севлиево, КТМ) в клас МХ85 има за цел да защити шампионската сититла от 2013 година, но задачата му няма да бъде лесна като се вземат впредвид подготовката и амбициите на вероятните му основни конкуренти.Сериозната конкуренция и многото нови състезатели са гаранция за един оспорвани интересен клас МХ85 през 2014 година.

При пилотите от клас МХ2, от началото на сезоналицензираните състезатели на възраст до 18 г. са над 60% от процентасъстезатели в клас МХ2, което е добър показател за израстването насъстезателите след клас МХ85. В клас МХ1, за сезон 2014 се е събрала добраконкуренция, която включва и миналогодишния шампион Николай Йовчев (Панчо РейсингТим, Хонда).

В любимия клас „на народа“ – клас МХ, отсъствието наминалогодишния шампион Мартин Тодоров ще размести пластовете при състезателите,след като в Гърция миналата седмица Теодор Гигов (МСК Калабак 1969, Кавазаки) иЮлиян Райчев (МСК Калабак 1969, Кавазаки) показаха своите сериозни намерения вбитката за титлата през 2014 година.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега