Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартира реконструкцията на рибарското пристанище в Поморие

Стартира реконструкцията на рибарското пристанище в Поморие

Близо 12 милиона лева са отпуснатите европейски средства, с които Община Поморие ще реконструира рибарското пристанище. Строителната площадка беше открита от кмета на Община Поморие Иван Алексиев и представители на изпълнителните фирми по проекта. Работата по обекта вече започна и ще продължи до края на месец август тази година.

Близо 12 милионалева са отпуснатите европейски средства, с които Община Поморие ще реконструирарибарското пристанище. Строителната площадка беше открита от кмета на ОбщинаПоморие Иван Алексиев и представители на изпълнителните фирми по проекта.Работата по обекта вече започна и ще продължи до края на месец август тазигодина.

Със седем пътище се увеличи капацитетът на пристана, а за рибарите ще бъдат създадени всичкинеобходими условия. Скоро малкият хелинг ще се превърне в един от най-модернитепортове по българското Черноморие. Вмомента пристанището събира около 17 лодки, а след реконструкцията ще бъдепристан за 112 лодки и 8 малки рибарски кораби.

С благоустрояването на пристанае предвидено изграждането на рибна борса за разтоварване и временно съхранениена улова, с уреди за производство на люспест лед и обособени зони за продажби.Ще бъдат създадени защитени пристани за техническо обслужване на плавателнитесъдове и нови работни места. Районът около пристана също ще бъде благоустроен.

Проект  „Реконструкция и модернизация на Рибарскопристанище – гр. Поморие” се осъществява по Оперативна програма за развитие насектор „Рибарство” /2007-2013/, приоритетна ос 3, мярка 3.3 „ Инвестиции зареконструкция и модернизация на рибарски пристанища, кейови места заразтоварване и покрити лодкостоянки”. 

Проектът е на стойност 9 754 511,58 лв. без ДДС, като 75 % се финансират от Европейският фонд зарибарство, а 25 % от държавния бюджет. Срокът за изпълнението му е до 31 август2015 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега