Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартовете на Републиканския шампионат по мотокрос отново ще бъдат дадени в Поморие

Стартовете на Републиканския шампионат по мотокрос отново ще бъдат дадени в Поморие

Броени часове остават до началото на Grand Prix Поморие 2016 - първи кръг на Републиканския шампионат по мотокрос във всички класове за сезон 2016 година. Официалното откриване на състезанието ще бъде на 20.03.2016 г. /неделя/, от 10.00 часа на мотополигона в Порой, а тренировките ще започнат ден по-рано в 12.30 часа.

Броени часове оставатдо началото на Grand Prix Поморие 2016 - първи кръг на Републиканския шампионат по мотокрос въввсички класове за сезон 2016 година. Официалнотооткриване на състезанието ще бъде на 20.03.2016 г. /неделя/, от 10.00 часа намотополигона в Порой, а тренировките ще започнат ден по-рано в 12.30часа. 

Вчера вСофия се проведе и официална пресконференция по темата, в която участваха кметът на Община Поморие Иван Алексиев, общинският съветник Неделчо Стайков, председателят на Българскатафедерация по мотоциклетизъм Богдан Николов и председателят на организационния комитет наGrand Prix Румен Петков.Пет години изминаха отреконструкцията на уникалното за България мотокрос съоръжение на територията наобщина Поморие.

Мнозина считат пясъчното трасе в Порой за трудно и технично, нотайната на успеха се крие в зимната подготовка на състезателите, тяхната воля имотивация. През 2015 г. доста от тези качества трябваха на участниците иорганизаторите, имайки предвид тежките условия на дъжд и студ. И през 2016 г. организаторитеот Община Поморие, не са пожалили труд и средства, за да посрещнат очакванитенад 100 състезатели от България, Румъния и Молдова.Заявките от страна набългарските състезатели са точно 105, а разпределението по класове е: МХ65 –11, МХ85 – 10, МХ2 – 25, МХ1 – 20 и МХ – 42.

Гостите от чужбина, кактообикновено, ще бъдат представени във всички класове. Сезон 2016 се очертавакато интересен и преходен, тъй като много от състезателите в класовете МХ65 иМХ85 преминаха в по-горната кубатура, съответно в МХ85 и МХ2. Това е напълнонормално и очаквано за болшинството пилоти, родени след 2000-та година. Настартовата решетка в Поморие ще застанат и състезатели от клас МХ65, които за първи път ще се включат в битката нарепубликанския шампионат. Като своеобразни лидери и претенденти за далечнататитла за момента в МХ65 се очертават „ветераните“ от класа:  ВикторБориславов - Мотоспорт Варна, Радостин Михайлов и Максимилан Мадалиев -Мото Спорт Черно Море и Живко Богданов – Сливен Моторс, които имат по един илидва сезона зад гърба си.

Състезателите от клас МХ85 ще се срещнат с двамата шампиони от 2015 г. – Кристиян Иванов– НСА Моторспорт и Димитър Грозданов – МХ Рейсинг Симитли. Към групата на новитеучастници влизат и Виктор Нейчев – Еър Макс Рейсинг и Християн Даков – ЛевскиМХ Груп. И четиримата обаче ще се срещнат с Ерай Хасан – Мотоспорт Черно Море,който кара втори сезон в клас МХ85. С явни претенции за лидерство в класа е„старшият“ Николай Малинов – МСК Севлиево, който през 2015 г. бе близо до топтри в класирането, при една много сериозна конкуренция.„Конкуренцията“ отМХ85 обаче „порасна“ с една година и се премести в клас МХ2: Жулиан Георгиев и Румен Мирчев – Еър Макс Рейсинг, АлексДимитров – Мотоспорт Варна, Виктор Касабов – Левски МХ Груп, ще трябва много давнимават с новата си кубатура и мотоциклети, от една страна, а от друга импредстои период на адаптация в новата обстановка, новите скорости изапознанство с „майсторите“ на клас МХ2, които ги очакват с нетърпение.

ХаканХалми – МСК Севлиево, Тони Цветков – Панчо Рейсинг тийм, Кристиян Ангелов – НСАмоторспорт и Любомир Васев – МХ Рейсинг Симитли са само малка част от шоуто вклас МХ2, който се очертава наистина интересен и напрегнат през сезон 2016. Вшампионата влиза и Майкъл Иванов – Троян Моторспорт 01 към стартовия лист,който с два старта и доста спечелени точки в Световния шампионат е истински„стимул“ за останалите момчета. От него се очаква качествено представяне предитретия кръг от Световното, който е в подобни пясъци и ще се състои следващатаседмица във Валкенсвард, Холандия.

В клас МХ1, за съжаление, вечният „дует“ Николай Йовчев и Тодор Тотевще останат на „резервната скамейка“ и няма да участват в шампионата. Предвидтова, Калоян Илиев – МСК Севлиево и Денислав Ангелов – Бяла Рейсинг ще иматдоста обширно поле за изява, останалите конкуренти в този клас засега не са ясни. Топ пилотите внай-масовата група – клас МХ отновоса на линия и са още по-мотивирани за победа през този дълъг сезон.   

За първи път вшампионата се въвежда и една нова награда „СПОРТ ТОТО Най–добра обиколка“,която във всеки кръг ще бъде давана на най-бързия състезател от различен клас.За Поморие, тази наградата ще бъде за клас МХ65.Община Поморие и Българската федерация по мотоциклетизъмканят в Порой всички жители и гости на общината, за да усетят адреналина иатмосферата на Grand Prix 2016.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега