Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стойнев: Време е за драстични мерки по проблемите на интеграцията

Стойнев: Време е за драстични мерки по проблемите на интеграцията

"Трябва наистина превъзпитание на тези хора!"

"Проблемите на интеграцията са бомба със закъснител. Време е да прибегнем до драстични мерки, за да се справим с този проблем". Това коментира народният представител от БСП Драгомир Стойнев пред журналисти в Бургас във връзка с лансираната в петък идея на левицата семействата, чиито деца не посещават училище, да губят право на всякакви социални помощи.

"Мерките наистина са смели, но за съжаление през годините не успяхме да открием правилната интеграция на хората от ромски произход. Това, което се случва през последните месеци у нас, показва, че милиардите, които са изхарчени за интеграция на ромите, най-вероятно не са стигнали до крайните си бенефициенти. Трябва наистина превъзпитание на тези хора, трябва да има конкретни мерки, така че да се научат, че първото и най-важно нещо е децата да ходят на училище", заяви Стойнев.

По думите на депутата, до голяма степен проблемът не намира решение заради практиката "парите следват ученика", която е в основата на делегираните бюджети в момента. Народният представител твърдо застана зад позицията, че е необходима нова формула за изчисляване на тези делегирани бюджети.

"Нека да останат делегираните бюджети, но да се изчисляват по нови критерии, които да се изработят от МОН спрямо нуждите на училището и на децата. В момента единственият критерий е колко деца се водят, че посещават училището. Трябва да се вземе предвид региона, нуждите на населението и други фактори", коментира Стойнев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега