Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Страсбург готви ново дело срещу България по оплаквания от затворници

Страсбург готви ново дело срещу България по оплаквания от затворници

Европейският съд по правата на човека в Страсбург готви ново дело срещу България за условията на живот в затворите, съобщава БНР. Жалбите на общо петима затворници са обединени в общо досие. То ще бъде разгледано от съда, за да установи дали условията на живот в българските затвори в действителност нарушава правата на обитателите им.

Европейският съд по правата начовека в Страсбург готви ново дело срещу България за условията на живот взатворите, съобщава БНР. Жалбите на общо петима затворници са обединени в общодосие. То ще бъде разгледано от съда, за да установи дали условията на живот вбългарските затвори в действителност нарушава правата на обитателите им.

Станимир Петров от Българския хелзинкскикомитет обясни, че интересът на Страсбург потози въпрос е от една страна благоприятен за страната. По думите му, без натискотвън, проблемите със затворите у нас няма да бъдат решени.

Той обясни и какво предстои застраната ни. Първата крачка е официалният отговор на държавата: далиизложените факти по тези шест жалби разкриват съществуването на системенпроблем и дали това налага да се приложи процедура за приемане на пилотнорешение.

След получаване на отговор отстрана на правителството ни, съдът ще реши дали да даде ход на пилотноторешение. Ако такова бъде предприето, то ще върви и с изисквания относносроковете и условията на решението, с които страната ни ще трябва да се съобрази.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега