Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Строителните отпадъци до Рибарското селище се почистват

Строителните отпадъци до Рибарското селище се почистват

Има ли възможност Община Бургас да предвиди средства в бюджета за 2019 г., с които да бъдат окончателно разчистени останките от премахнатото незаконно строителство в парк „Росенец”? Това попита по официален ред общинският съветник Георги Дракалиев. Той припомня, че в парка, до Рибарското селище, незаконно бяха изградени редица масивни жилищни сгради, които след няколко години процедури и съпротива, най-накрая бяха съборени, съгласно изискванията на Закона за устройство на територията.

Имали възможност Община Бургас да предвиди средства в бюджета за 2019 г., с коитода бъдат окончателно разчистени останките от премахнатото незаконностроителство в парк „Росенец”? Това попита по официален ред общинският съветникГеорги Дракалиев. Тойприпомня, че в парка, до Рибарското селище, незаконно бяха изградени редицамасивни жилищни сгради, които след няколко години процедури и съпротива,най-накрая бяха съборени, съгласно изискванията на Закона за устройство натериторията.

„Всеоще обаче техните останки стоят, особено вдясно от устието на рекичката, коетоиграе и роля на главен входно-изходен канал на селището.  Бетонни плочи, масивни основи и купчинистроителни материали маркират местата на съборените незаконни постройки. Товазамърсява и загрозява крайбрежието и целия район от канала в посока нефтенотопристанище”, пише Дракалиев.

Зам.-кметътЧанка Коралска отговаря, че през септември т.г. Община Бургас е възложла нафирма „Чистота” ЕООД да разчисти строителните отпадъци. Към настоящия моментголяма част от купчините са изнесени. Не са разрушени съществуващите бетоновиплощадки. Коралскаприпомня, че през 2017 г. общината стартира процедура по изработване на Подробенустройствен план и идейна концепция за изграждане на Етнографски рибарскикомплекс „Ченгене скеле” за въпросната територия.

За осигуряване на финансовисредства Община Бургас ще кандидатства по процедура „Развитие на туристическитеатракции” на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 - 2020”. Предвижда сеслед осигуряване на финансиране да започне етапно изграждане на етнографскиякомплекс. Едновременно с това предстои да бъде одобрен и проект по Оперативнапрограма „Рибарство и аквакултури” за изграждане на Лодкостоянка „Ченгенескеле” с довеждаща инфраструктура непосредствено до тази територия.

„Очакваниятаса през 2019 година да стартират дейности по реализацията на горепосоченитепроекти. В случай, че преждевременно бъдат натрупани нови отпадъци, ОбщинаБургас ще има ангажимента същите своевременно да бъдат разчистени”, пише вотговора до Георги Дракалиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега