Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сформираха Общински кризисен щаб за Covid-19 и в Поморие

Сформираха Общински кризисен щаб за Covid-19 и в Поморие

Влизат в сила мерки за ограничаване на заразата.

Общински кризисен щаб, сформиран със заповед на кмета Иван Алексиев, ще организира и координира дейностите и мерките срещу разпространението на заболяването коронавирус COVID-19 на територията на община Поморие.

В състава на щаба са включени управителят на МБАЛ Поморие, заместник-кметовете и секретарят на Община Поморие, кметовете на гр. Ахелой и гр. Каблешково, директорът на ОП „Социално обслужване”, представител на общопрактикуващите лекари на територията на общината.

На първото заседание на щаба, което се проведе на 08.03.2020 г. бяха представени разпоредбите от Министерството на здравеопазването и необходимите мерки за ограничаване на заболяването. 

По препоръка на националния кризисен щаб и съветите на лекарите, за да се избегне опасността от заболяването се отлагат всички планирани  културни и спортни мероприятия на територията на общината, в това число кина, театри, концертни зали, фитнес-зали и други, в които се събират много хора на закрито.

Забранява се провеждането на масови мероприятия с участието на деца. Преустановяват се посещенията и свижданията в специализираните институции и социалните услуги от резидентен тип. Остава засиленият филтър и дезинфекция в детските градини и ясли на територията на общината.

Управителят на МБАЛ Поморие д-р Женя Караилиева съобщи, че в лечебното заведение при необходимост могат да бъдат разкрити допълнително легла. Тя уточни, че към момента в болницата няма пациенти със съмнения за заразяване с COVID-19.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега