Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сформираха щаб за Covid-19 в Бургас, експертите призоваха за спокойствие

Сформираха щаб за Covid-19 в Бургас, експертите призоваха за спокойствие

След първата работна среща, второ заседание на шаба ще се проведе, ако обстановката наложи повторното му свикване.

Представители на здравните власти, болничните заведения, държавните и общинските структури в Бургаско проведоха работна среща и сформираха регионален щаб за предотвратяване разпространението на вируса Covid-19 в България. На чело на екипа застана директорът на РЗИ - Георги Паздеров, а негов заместник и говорител е експертът по инфекциозни болести - доц. д-р Велинов.

Екипът бе сформиран по указание на  председателя на Националния оперативен щаб - генерал–майор проф. Венцислав Мутафчийски. Подобни срещи се провеждат във всички области на страната и имат за цел създаване на добра координация между институциите, набелязване на конкретни дейности за предотвратяване навлизането на заболяването на територията на България.

По време на срещата бе отчетено, че към настоящия момент на територията на България няма регистрирани случаи на заразени и заболели в следствие на Covid-19. Експертите успокоиха, че се взимат всички необходими мерки по граничните пунктове на страната, алгоритъм за работа с конкретни стъпки е изпратен до всички лични лекари. От болничните заведения се очаква да имат готовност за преструктуриране на помещения и осигуряване на болнични легла, в случай на необходимост от изолационни действия при съмнения за заболели от вируса.

Обсъден бе и въпросът за личните предпазни средства на медицинските работници. Летищните и пристанищните власти на територията на област Бургас информираха присъстващите, че работят по ясно разписани правила, съгласувани със световните тенденции за противоепидемични мерки.

Експертите отправят апел за спокойствие, да не се всява излишна паника. Към съветите им спадат: преустановяване на пътуванията към епидемиологични зони, спазване на висока лична хигиена, засилване на имунологичната защита, консултирана с личните лекари.

След първата работна среща, второ заседание на шаба ще се проведе, ако обстановката наложи повторното му свикване.

Междувременно, днес министър-председателят Бойко Борисов свиква извънредно заседание на Министерския съвет, което ще се проведе съвместно с Националния оперативен щаб с цел координиране и организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването Covid-19. В рамките на заседанието членовете на щаба ще докладват относно мерките срещу коронавируса и ще бъдат отпуснати средства за тяхното изпълнение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега