Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Събират подписка в подкрепа на здравното и сексуално образование в училище

Събират подписка в подкрепа на здравното и сексуално образование в училище

Подписите се събират онлайн, като до момента, само за два дни, петицията е събрала подкрепата на над 1 000 души.

Събират подписка в подкрепа на въвеждането на здравно и сексуално образование в училищата. Инициативата е на Асоциация Родители. Подписите се събират онлайн, като до момента, само за два дни, петицията е събрала подкрепата на над 1 000 души.

Припомняме Ви, че темата за сексуалното образование в клас излезе на дневен ред, след като родители се вдигнаха на бунт заради програма, въведена в пернишко основно училище, която "водела до разврат сред децата" според някои от родителите.

Въпросната програма е разработена от НПО с цел да се бори с насилието. Според организаторите, тя цели децата да бъдат по-добре информирани и да премахне табутата върху темите за съзряването, взаимоотношенията и сексуалността. След дебати по темата програмата все пак беше продължена.

Самият министър на образованието пък е необходим дебат за въвеждането на подобно обучение, тъй като днес децата съзрявали по-рано, а дезинформираността и стигмата представлявали рисков фактор за много от тях. Именно на това мнение са и от Асоциация Родители.

"Когато вкъщи "цари тишина" за теми като сексуалност, влюбване, интимност, сексуалното посегателство, децата така или иначе се учат навън - на първо място от приятели и на второ място от порнографски сайтове. Запознаването на децата с темата за секса по този начин носи висок риск - защото води до ранна сексуализация, до последващи затруднения във връзките, депресия, агресия и дори здравословни проблеми, възможност да станат жертви.

Детето трябва да е научено да разпознава границата и да различава приятелското потупване и опипването на гениталиите. Да прави разлика между приятелската целувка и прегръдка и тази, която го кара да се чувства неловко, възбудено или объркано. Непознаването на тази граници прави децата лесна жертва на сексуално посегателство. При всички случаи родителите имат нужда от помощ, за да знаят как да говорят с децата си по тази тема и как да го правят по най-подходящия начин", гласи текстът към петицията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега