Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Събират подписка за закупуване на детски линейки за всички областни градове в България

Събират подписка за закупуване на детски линейки за всички областни градове в България

Една такава специализирана линейка струва около 150 000 лева.

В интернет бе стартирана подписка за закупуването на детски линейки за всички областни градове в страната. Неин инициатор е бургаският баща Дончо Златев. По негови сметки, за това начинание са необходими 4 050 000 млн. лева.

Една такава специализирана линейка струва около 150 000 лева. Тя е оборудвана с високотехнологичен транспортен кувьоз за неонатални пациенти. Кувьозът притежава вграден мониторинг на кислородната концентрация, вградена пулсова оксиметрия и електрически акумулаторен модул, гарантиращ висока автономност на апарата.

Този тип линейки са оборудвани със специална медицинска апаратура и други основни животоспасяващи и животоподпомагащи уреди и оборудване, като дефибрилатор с приставки за деца и бебета, пациентски монитор, помощна носилка за ръчно транспортиране, мобилен стол за пациенти в седящо положение, вакуумна инсталация, стационарна и мобилна кислородни системи. В момента такава линейка има само в София.

Темата за детските линейки за първи път се появи на дневен ред преди повече от месец. По думите на Златев, от Министерството на здравеопазването са реагирали на неговото предложение, като са обяснили, че "вече са закупени транспортни кувьози и те могат да се монтират в обикновените линейки". Според него обаче това не решава проблема.

"Веднага обяснявам, защото явно в Министерството не са разбрали не само идеята, но и смисъла на специализираните детски линейки. Тяхното предназначение е да осигуряват денонощна и адекватна медицинска помощ, на недоносените бебета, както и за всички деца от 0 до 18-годишна възраст. Не малък за подценяване е и фактът, че тези линейки освен със специализирана апаратура разполагат и с условия, в които децата да бъдат по-малко стресирани и да се чувстват в безопасност", коментира бургаският баща.

Петицията вече е подкрепена от 100 души. Можете да го направите и Вие тук.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега