Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Събират подписка срещу нова евродиректива за авторското право в цифровия единен пазар

Събират подписка срещу нова евродиректива за авторското право в цифровия единен пазар

На практика, регламентът означава, че ботове (роботи) ще решават какво може и какво не може да бъде споделяно от потребителите на интернет.

Над 27 700 души положиха подписа си под електронна петиция срещу нова евродиректива за авторското право в цифровия единен пазар. Тя е инициирана от европейска софтуерна компания в защита на "свободния интернет".

Според тях, проблем създава "спорният член 13" от директивата, според който всички интернет сайтове, работещи със съдържание, качено от потребителите, ще трябва да инсталират автоматични системи за предварително следене, разпознаване и триене на съдържание.

"Член 13 на директивата задължава интернет платформите да филтрират видеоклиповете, музиката, снимките и текстовете, които техните потребители споделят, под заплаха, че ако допуснат публикуването на незаконно съдържание, доставчиците на интернет услуги ще отговарят директно за това", обясняват инициаторите на подписката.

На практика, регламентът означава, че ботове (роботи) ще решават какво може и какво не може да бъде споделяно от потребителите на интернет. Липсата на обективност на машината рискува заличаване на съдържание, което не нарушава законите за авторското право. А това от своя страна е равностойно на цензура, смятат авторите на кампанията срещу директивата.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега