Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Събират проектни предложения по програмата за трансгранично сътрудничество с Турция

Събират проектни предложения по програмата за трансгранично сътрудничество с Турция

От българска страна в разработването и изпълнението на съвместни проекти в трансграничния регион са допустими областите Бургас, Ямбол и Хасково, а от турска - провинциите Одрин и Къркларели.

Стартира приемът на проектни предложения по Програма Интеррег – ИПП за трансгранично сътрудничество България-Турция, съобщават от регионалното министерство. Над 11 млн. евро са средствата за проекти между двете държави по първата Покана, която обявяват днес Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството по въпросите на Европейския съюз на Република Турция. Програмата е съфинансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ II на Европейския съюз.

От българска страна в разработването и изпълнението на съвместни проекти в трансграничния регион са допустими областите Бургас, Ямбол и Хасково, а от турска - провинциите Одрин и Къркларели.

Проектните предложения се набират по две от приоритетните оси – „Околна среда" и „Устойчив туризъм". Сред специфичните цели са предотвратяване и смекчаване на последиците от природните и предизвиканите от човека бедствия в трансграничния район, подобряване на капацитета за опазване на природата, устойчиво използване и управление на общите природни ресурси чрез съвместни инициативи, повишаване на туристическата привлекателност чрез по-добро използване на природното, културното и историческото наследство и свързаната с него инфраструктура, развитие на общи туристически дестинации и увеличаване на работата в мрежа за развитие на устойчив туризъм чрез инициативи за трансгранично сътрудничество.

Целта на програмата е подобряване на трансграничното сътрудничество между двете държави и укрепване капацитета за трансгранично сътрудничество между България и Турция в областта на опазването на природата и устойчивия туризъм, което ще доведе до подобряване на териториалното сближаване в Европа.

Кандидатите ще могат да подават проектни предложения за финансиране на меки мерки и инвестиционни проекти. Минималната стойност на проектите за меки мерки е 50 хил. евро, а максималната – между 100 хил. евро и 120 хил. евро, в зависимост от специфичните цели. За инвестиционните проекти минималната стойност е 250 хил. евро, а максималната, в зависимост от специфичните цели, е между 400 хил. евро и 600 хил. евро.

Крайният срок за кандидатстване е 17:30 часа българско време на 16-ти март 2016 г. на адреса на Съвместния секретариат на програмата на ул. „Патриарх Евтимий" № 2 (ет. 3, офиси 88, 89, 90, 91) в Хасково.

Пълният пакет документи с насоките за кандидатстване, е публикуван на следните интернет страници: ipacbc-bgtr.eu; ab.gov.tr; government.bg; eufunds.bg. В следващите месеци ще бъде организирана и проведена информационна кампания за кандидатите на територията на Република България и Република Турция. Датите и местата на провеждане на информационните събития ще бъдат обявени на интернет страницата на Програмата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега