Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съветници питат: Къде е християнският триптих, къде е паркът с миниатюрите?

Съветници питат: Къде е християнският триптих, къде е паркът с миниатюрите?

Общински съветници от групата на ПП НФСБ и ПП СЕК отправиха две питания към кмета на Бургас - Димитър Николов, относно решения на местния парламент, които до този момент не са претърпели никакво развитие - изграждането на християнски монумент - триптих и обособяването на парк с миниатюри.

Общински съветници от групата на ПП НФСБ и ПП СЕКотправиха две питания към кмета на Бургас - Димитър Николов, относно решения на местния парламент, които до този момент не са претърпели никакво развитие - изграждането на християнски монумент - триптихи обособяването на парк с миниатюри.

И двете питания са подписани от Бойко Миразчийски, Ангел Божидаров, Ивайло Вагенщайн, Георги Дражев, Георги Манев, Константин Бачийски и Кирил Начев. Въпросите им към градоначалника се отнасят до причините, довели до неизпълнение на посоченото решение, кога ще бъде изпълнено, кои са служителите от общинска администрация отговорни за неизпълнението на решението и ще бъдат ли санкционирани?

Първото се отнася до решение на ОбС, прието на заседание през март 2011 година. Тогава местният парламент възложил на Общинската администрация да предприеме всички необходими действия, в това число да отреди терен, да подготви необходимата конкурсна документация за възлагане на проектиране и изграждане на християнски монумент - триптих.

Паметникът трябвало да бъде изграден на първото колело на влизане в града по пътя София - Бургас. Според предварителната представа за него, той трябвало да представлява призма с височина 12 метра. На страната, която е разположена с лице към пътя София - Бургас трябвало да бъде изобразен Исус Христос, а на другите две страни, съответно, закрилникът на Бургас - св. Николай Чудотворец и закрилникът на България - св. Иван Рилски.

Второто решение е по-ново - от 26-и май м.г. и се отнася до т.нар. "Парк на миниатюрите", който съветниците решиха, че трябва да бъде изграден на територията на парк "Езеро".

Очаква се отговор от страна на Николов в писмен вид.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега