Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдебната палата в Бургас обяви ден на отворените врати

Съдебната палата в Бургас обяви ден на отворените врати

В четвъртък, 14-и април, Съдебната палата в Бургас ще отвори вратите си за учениците от Х и ХІ клас на ПМГ "Акад. Никола Обрешков". Възпитаниците на Математическата гимназия ще имат възможността да научат кога в България ще бъде въведено електронното правосъдие, какъв е пътят на една жалба в съда, какво означава прозрачна съдебната система.

В четвъртък, 14-и април, Съдебната палата в Бургас ще отвори вратите си за учениците от Х и ХІ  клас на ПМГ "Акад. Никола Обрешков". Възпитаниците на Математическата гимназия ще имат възможността да научат кога в  България ще бъде въведено електронното правосъдие, какъв е пътят на една жалба в съда,  какво означава прозрачна съдебната система.

Домакини на инициативата са Апелативния и Административния съд в Бургас. Събитието се провежда по повод 16 април- Денят на Конституцията и професионален празник на юриста. Идеята е да се популяризира  дейността на българския съд и  да се повишиправната култура на младите хора.

Бургаски математици ще  влязат в Съдебната палата наБургас  на 14 април в 13.30 ч. Информационният тур започва от Апелативен съдБургас, където ще  научатповече за електронното правосъдие, като част от съдебната реформа в страната и за това как елекронизацията ще направи работата насъда по-ефективна и прозрачна. След това учениците ще имат възможност да разгледат съдебните зали и да сезапознаят  със  спецификататана работа на  отделните отделения вАпелативен съд Бургас.

Втората част от програмата включва представяне на вътрешноорганизационнатадейност на Административен съд Бургас - деловодство, регистратура, зали, правилаза посещение и поведение по време на съдебно заседание. Предвидена е среща сръководството на институцията, в която младите хора щеразберат повече за съдийската професия и за това - какъв трябва да бъде човекът под  тогата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега